GzW: Jajecznica z cebulą i szpinakiem na tostach

ProjektGdansk
Witam,

Niedawno wróciłem z treningu, przygotowując sobie posiłek regeneracyjny pomyślałem o Was,
O tych trenujących oraz o pozostałych, którzy lubią zjeść coś nowego.

Zaczynajmy:

Potrzeba nam

Patelnie, nóż
2 jajka kurze
1 garść szpinaku
1/4 cebuli
1 plasterek sera żółtego
3 lub 4 kromki chleba słonecznikowego / żytniego (białemu pieczywu mówimy NIE, no chyba ze nie mamy nic innego to ujdzie)
Trochę masła
Sól, pieprz do smaku



Po pierwsze,

Kromeczki chleba podsmażamy na wcześniej roztopionym maśle aż będą chrupiące.



Kroimy w kostkę cebulę i siekamy szpinak



Myjemy patelnie po chlebie, żeby okruszki się nam nie poprzypalały.

Dajemy znów troszke masła na patelnie czekamy aż się rozpuści i wrzucamy cebule/szpinak

Smażymy aż wszystko sie przyrumieni



W między czasie dajemy na kromki chleba ser



Potem dodajemy na patelnie 2 jajka i smażymy według uznania, moja wygląda mniej więcej tak:



Teraz jak najszybciej przekładamy jajecznice przekładamy na nasze tosty żeby ser mógł się rozpuścić.

Finalnie wszystko powinno wyglądać tak:



Wytrwałym w nagrodę przesyłam zdjęcie mojego psiaka w kapeluszu oraz za szczeniaka