Zanim włożysz coś do mikrofalówki
Nietypowa zmiana struktury cząsteczek cukrów i białek, aktywacja przynajmniej niektórych enzymów, wyraźna zmiana konfiguracji aminokwasów z lewoskrętnej, charakterystycznej dla przyrody, na prawoskrętną, przemiany w budowie cząsteczek kwasów tłuszczowych zachodzące poprzez fazę tworzenia wolnych...
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 40





Komentarze (40)
najlepsze
Życie też jest szkodliwe i kończy się śmiercią.
Dlatego trzeba uważać!
Jako ciekawostkę dodam, że niektóre białka w postaci prawo/lewo skrętnej są całkowicie nieszkodliwe, a ich przeciwne odpowiedniki są już śmiertelnymi truciznami.
Dodatkowo: im dłużej żarcie gotujemy/smażymy/pieczemy, tym więcej wartościowych składników nam ucieka. Jako że mikrofalówka działa na trochę innej zasadzie, możliwe
po takim wstępie nawet nie opłaca się reszty czytać, zakop
btw: ktoś wie skąd się wziął ten mit o "naturalnej prawoskrętności" cokolwiek to oznacza?
Co najlepsze wszystkie aminokwasy biogenne oprócz jednego maja konfiguracje względną L-, czyli LEVO
@zanetakopacz: Nie ma się czym chwalić. To znaczy, że strasznie kiepska w te klocki jesteś.