Polska zdrowa żywność, czyli... ile MOM na talerzu?!
Pod naciskiem producentów wycofano w Polsce niemal wszelkie normy dla produktów spożywczych. Są tylko zalecenia. Jedno z nich mówi, że do 100 kg mięsa z przyprawami można dodać góra 15 litrów wody. Najsprawniejsi potrafią dolać 100.
i.....y z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 85
Komentarze (85)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Dobrej jakości chleb nie pleśnieje, tylko wysycha. No, chyba że wilgotny załadujemy do foliówki...
Więc twierdzenie "nie psuje się=napakowane chemią" jest fałszywe. Szczególnie jeżeli mówimy o produktach przygotowywanych w wysokich
Komentarz usunięty przez moderatora
Czy ta kiełbasa jest w twojej ocenie warta uwagi -> http://www.lap-pol.pl/product-pol-67-Kielbasa-wiejska-.html
Czy tylko mnie dziwi hamburger który leży obok monitora 17 dni? WTF?
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Przychodzi Ślązak do lekarza i mówi:
- Doktorze, urwoł mi się worek!
- Mosznowy?
- Ni mom
- Mota mielune?
- Mielim!
- A to poczekom.
po tym widać od razu, że to populistyczny tekst. Koszenila z owadów jest nieopłacalna w obecnych czasach, obecnie używa się wylącznie taniej syntetycznej.
Tylko? Regularnie sprawdzam etykiety - najpierw data ważności, potem producent (niektórych bojkotuję), potem skład. I zawsze, ale to zawsze, skupiam przy tym wzrok zaskoczonej obsługi sklepu i ochrony - no no jak to, że ktoś obczytuje każdą etykietę zanim wrzuci towar do koszyka?
Daleko jeszcze w tym kraju do sytuacji, w której będzie czymś normalnym i nie budzacym zdziwienia, że
@LEM_: Ja bym to określił po prostu: dostosowywanie produktów do portfeli konsumentów. Jesteśmy społeczeństwem uboższym niż Francja czy Niemcy - mamy gorsze produkty żeby nas było na nie stać: gorsze auta, gorsze żarcie. Ot co - nie wp!@#!$#ałbym tu na siłę kwestii polskiego kombinatorstwa bo takie teksty to bardziej
To może ja dodam swoje trzy grosze jako były pracownik masarenki robiącej już naprawdę straszne badziewie :)
1) Tak robiliśmy kiełbasę 60 % MOM + Tłuszcz + Woda i chemia :)
2) Schab po dobrym nastrzyknięciu może nabrać 120 % wody, czyli z 1 kg schabu można zrobić około 2kg Polędwicy ponieważ trochę wody straci przy suszeniu w atmosie przed wędzeniem :)
no, jak niby mieli konkurowac z tandeta? wiesz- tanszy pieniadz wypiera lepszy.
zreszta- nadal mozna znalezc dobre produkty, trzeba tylko poszukac i zgodzic sie na wydanie wiecej niz 7 zeta na kilogram :/
Głośniej k!%#a krzyczcie o tym szybkim zachodzeniu pleśnią a w wersji "papier 2.0" będziecie mieli zakonserwowane azbestem:/ I do zgaśnięcia słońca będzie zajebiście.