Konserwanty zabijają powoli
Niedawno spotkałam lekarza medycyny sądowej z wieloletnim stażem. Jeden z tematów naszej rozmowy zapadł mi w pamięci najbardziej. Zwłoki wydobywane z grobów, w celu ekshumacji, trzydzieści lat temu i
Krzysiekmls z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 17
Komentarze (17)
najlepsze
1. Teflon rozkłada się dopiero w ponad 300 stopniach C, ale po drodze mięknie w okolicach 260 stopni i zaczyna być widoczne, że coś jest nie tak (staje się przezroczysty). Takich temperatur w kuchni się nie osiąga, chyba że wystawi się bezpośrednio powłokę teflonową na ogień lub zostawi niepilnowany garnek na ogniu.
2. Opary polimerowe? O_o WTF?
3. PCB to polichlorowane bifenyle. W sumie to syf, ale ich
Wtedy będziesz w stanie wyrobić swoje własne zdanie, nieoparte na tym "co ktoś powiedział". I właśnie do tego zawsze zachęcam.
Dobrym początkiem będzie choćby Wikipedia, ALE przede wszystkim do sprawdzenia bibliografii haseł. Przeczytaniu tych źródeł z bibliografii, a
Serio sądzisz, że jest Ci gorzej?
#!$%@?ę zupełnie od wpływu konserwantów na zdrowie - jest negatywny, ale jednocześnie wiele gorszych czynników wyeliminowaliśmy z naszego życia (np: opalanie węglem wewnątrz domów, w głównej izbie). Coś, za coś.