:]

Ciastka!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

  •  

    pokaż komentarz

    adnotacja własna : gdy kiełbasa zacznie przybierać nieciekawą barwę, należy przetrzeć ją roztworem płynu do naczyń Ludwik i wody, w proporcjach 1:10.

    •  

      pokaż komentarz

      Zapomniałeś jeszcze dodać : Gdy kiełbasa zacznie nabierać nieciekawego zapachu to należy zmielić, doprawić, nabić ponownie i sprzedawać jako bigosową. Moja dziewczyna pracowała w jednym z marketów i opowiadała jak się robi bigosową.

      Markety też mają inną sztuczkę. Zepsute mięso doprawia się intensywną ilością przypraw i ponownie wędzi. Potem sprzedaje się jako wędzonkę (niektórzy sobie chwalą ten smak - ja bym od ust nie wziął).