Ci tylko o boczku i fasoli! Tak, tak-mięso! Chłopak zrobił GzW, zrobił zakupy, przygotował a wy się czepiacie :P Nawet fota Hasiora się znalazła. Marudy!
@hqvkamil: Fasoli nie moczę bo w szybkowarze ją gotuję, a kiełbasy i boczku nie ma bo to nie fasolka po bretońsku. Nie zawsze fasola + koncentrat pomidorowy = fasolka po bretońsku.
jak byłam w Grecji to ciut inaczej to cudo tworzyli i spożywali, ale pewnie to jak i u nas - co region to inaczej, a mianowicie: zamiast fasoli była fasolka szparagowa, żadnej marchwi i żadnego selera, zamiast przecieru pomidory i mnóóóóóstwo oliwy. Aaaaaa zagryzało sie to chlebem maczanym w owym zupososie. Tak czy siak polecam bo jest to pyyyyszne
@piteross: W tym cały pic-zuba jest wegetariańska. Ja osobiście uwielbiam wszelkie mięsiwa, natomiast za daniami wegetariańskimi nie przepadam a fasoladę jednak uwielbiam.
@Solitary_Man: Skromnie czyli jak? Za mało składników, kuchnia za obskurna?
Ja myślałem że ideą GZW jest prezentowanie dań nieskomplikowanych i niedrogich - takich które możemy bez problemu w domu przygotować. Poza tym chciałem wam przybliżyć mało znaną potrawą kuchni greckiej - bo przecież większość z nas zna musaka lub sałatkę grecką - Fasoladę :)
Komentarze (20)
najlepsze
Ja myślałem że ideą GZW jest prezentowanie dań nieskomplikowanych i niedrogich - takich które możemy bez problemu w domu przygotować. Poza tym chciałem wam przybliżyć mało znaną potrawą kuchni greckiej - bo przecież większość z nas zna musaka lub sałatkę grecką - Fasoladę :)
olej z oliwek ? chyba oliwa :)
a seler naciowy to z tego co wiem wypadało by obrać żeby "włosy" w zęby nie wchodziły - ale co kto lubi :D