1. Nie kroiłabym ciasta, które dopiero wyciągnęłam z piekarnika, bo można się poparzyć i istnieje ryzyko zakalca.
2. Dzielenie ciasta na połowę można ułatwić sobie przy użyciu nitki. Nacinamy ciasto z każdej strony na 1 cm, potem wkładamy w zagłębienia nitkę i ciągniemy na krzyż oba końce. I mamy 2 blaty ciasta. Robię tak przy robieniu tortów, zawsze się udaje :)
Komentarze (148)
najlepsze
1. Nie kroiłabym ciasta, które dopiero wyciągnęłam z piekarnika, bo można się poparzyć i istnieje ryzyko zakalca.
2. Dzielenie ciasta na połowę można ułatwić sobie przy użyciu nitki. Nacinamy ciasto z każdej strony na 1 cm, potem wkładamy w zagłębienia nitkę i ciągniemy na krzyż oba końce. I mamy 2 blaty ciasta. Robię tak przy robieniu tortów, zawsze się udaje :)
3. Śmietankę 30% należy dobrze schłodzić
Komentarz usunięty przez moderatora
@edit, ale cycki fajne, wykop.
XD