Jak robi się najlepsze naleśniki w Paryżu.
Film pokazujący jak robią świetne naleśniki w Paryżu, w Creperie Traditionnelle, niedaleko przystanku metra Opera. Można tam także zasmakować własnej roboty Cidra i Piwa! Na filmie pokazany jest "crępe au miel d'aubepine/nalesnik z miodem z aubepiny" Link do ich strony: www.creperietraditionnelle.com
lukas22333 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 7
Komentarze (7)
najlepsze
Składniki (na ok. 4 sztuki naleśników):
szklanka mleka (ja używam sojowego)
szklanka wody
dwie łyżki cukru
łyżka soli
mąka pszenna
trochę oleju lub oliwy
Farsz (propozycja):
szklanka malin
trzy łyżki cukru
Sposób przygotowania:
Mleko, wodę, cukier i sól dokładnie wymieszać (można mikserem) z mąką (ilość na oko, aczkolwiek dość dużo) aż do uzyskania jednolitej gęstej konsystencji.
Nasmarować patelnię olejem lub oliwą, wstawić na ogień. Gdy