@sal-vadore: Dokładnie tak. Przykładem są Nasze ziemniaki sprzedawane nad Bałtykiem w sezonie letnim. Za jeden tak finezyjnie pokrojony i usmażony kartofel życzą sobie 10zł.
@blackicewr: Tylko że kolesie używają kamienia o ziarnie 1000 do formowania ostrza i ziarnie 6000 do polerki (zwykły zjadacz chleba ma osełkę coś typu 200 czy 300 w domu ) :)
Komentarze (122)
najlepsze
[0:45], [1:53] końce placów są odchylone do wnętrza dłoni, a klinga opiera się o palce.
Dzięki temu pomiędzy ostrzem, a końcami palców jest spora przerwa.
Kąt nachylenia noża jest tak duży, że nawet tak ostry nóż nie przetnie skóry pod tym kątem, a się ześlizgnie.
W ten sam sposób projektowało się kiedyś pancerze do czołgów.
@aaandrzeeey: Jakbym zwracał jeszcze uwagę na te szczegóły, i zamiast ukroić plasterek ogórka,
Popatrz na:
[0:45], [1:53] końce placów są odchylone do wnętrza dłoni, a klinga opiera się o palce.
Dzięki temu pomiędzy ostrzem, a końcami palców jest spora przerwa.
[0:28]
Kąt nachylenia noża jest tak duży, że nawet tak ostry nóż nie przetnie skóry pod tym kątem, a się ześlizgnie.
W ten sam sposób projektowało się kiedyś pancerze do czołgów.
Generalnie jest jak z goleniem brzytwą. Jak
kroisz finezyjnie
danie za 40 pln
sprzedajesz
Wersja dla nas wykopków:
ogórek 2,30 pln
kroisz finezyjnie
hospitalizacja - grube miliony
profitu brak ( ͡° ʖ̯ ͡°)
kroisz finezyjnie
danie za 40 pln
@sal-vadore: Dokładnie tak. Przykładem są Nasze ziemniaki sprzedawane nad Bałtykiem w sezonie letnim. Za jeden tak finezyjnie pokrojony i usmażony kartofel życzą sobie 10zł.
W formie rozprawki?
Wiesz, w moich czasach, zanim format jpg był obowiązujący, gołe baby były w formacie *.gif
https://www.youtube.com/watch?v=t39rhQs6Hqc