Jak zrobić wiejską swojską kiełbasę i pyszne swojskie wędzonki.How to ma...
This video shows how to make a traditional Polish homemade sausage and Polish homemade healthy smoked without any chemical.
Andre2222 z- #
- #
- #
- 16
This video shows how to make a traditional Polish homemade sausage and Polish homemade healthy smoked without any chemical.
Andre2222 z
Komentarze (16)
najlepsze
2. Zła konstrukcja wędzarki - nastąpi piroliza tłuszczu i mniam mniam benzoapiren, moje geny takie wadliwe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety zakop.
[edit] poszukałem sobie i zjawisko pirolizy, czyli spalania tłuszczu zachodzi w temperaturze powyżej 400st C inaczej mówiąc wlaściwie tylko w momencie kontaktu tłuszczu z paleniskiem (płonącym drewnem) a nie wiem, w którym momencie miałoby to się stać, skoro palenisko jest na początku rury i jest bardzo małe (przeniesienie temperatury po rurze moim zdaniem jest wykluczone)...