Jak to powstaje: Kawa rozpuszczalna
Sama chemia - zwykło się niesłusznie mawiać na kawę rozpuszczalną. Tymczasem większość z nich składa się w 100% z kawy naturalnej. Jej powstanie to kwestia raczej fizyki, niż chemii.

- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 194
- Odpowiedz
Sama chemia - zwykło się niesłusznie mawiać na kawę rozpuszczalną. Tymczasem większość z nich składa się w 100% z kawy naturalnej. Jej powstanie to kwestia raczej fizyki, niż chemii.

Komentarze (194)
najlepsze
Oczywiście ważna jest też sama kawa.
źródło: comment_XXd0sVFnZMs8qsjt4tWUWbPF44qlK7td.jpg
PobierzProblem leży przede wszystkim w jakości surowca używanego do produkcji kawy rozpuszczalnej -
- wybrać się
do miłej kawiarni, w większych miastach zawsze znajdzie się taka znana z dobrej kawy, niekoniecznie z ekspresu
- popróbować jak smakuje dobra kawa z drippera
- jak "chwyci" to kupujesz dripa dla siebie, albo jeszcze lepiej aeropress (stówa nie twoja za kawałek plastiku, ale to jest naprawdę fantastyczne urządzenie)
- kawę z dripa/aeropressu można zrobić przy odrobinie wprawy nie zajmie to znacząco dłużej niż rozpuszczalna,
uwielbiam taką czarną budowlaną sypaną bez cukru i mleka nawet najtańszą. a rozpuszczalne są obrzydliwe, kwaśne nawet te najlepsze... jak pijesz z mlekiem to tego tak nie czuć
to nie chodzi o cenę. kawa rozpuszczalna to dla mnie jak pić herbatę rozpuszczalną.
źródło: comment_Y3wPZtzXnUnpLzqSrr1FZXFtIqQyn86t.jpg
Pobierzźródło: comment_TunYdW3m7x1V5YqvSJtmY5JLqJKzExwd.jpg
Pobierzźródło: comment_Jpg7ZOaAlhukluuVDaB6Dqe1NNO6lmCp.jpg
Pobierz