4 składniki, których lepiej unikać kupując jedzenie
Chemia jest wszędzie, a nasze jedzenie właściwie powinno już świecić w ciemnościach. Ale dalej możemy podjąć pewne działania, żeby jest zdrowiej. Wystrzeganie się tych 4 składników mocno w tym pomoże.
karierownia z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 7
Komentarze (7)
najlepsze
Czyli główny składnik miodu pszczelego (ponad 90%)
W występuje też w niemal wszystkich owocach.
Nieprawda.
U nas cukier (sacharozę która po rozpuszczeniu w wodzie i podgrzaniu tworzy syrop glukozowo-fruktozowy) robi się z buraków cukrowych - w naszym klimacie to jest bardziej opłacalne od kukurydzy, a najbardziej opłacalna trzcina cukrowa u nas nie rośnie w ogóle.
A w słodyczach tej trucizny jest dużo mniej niż w miodzie.
Komentarz usunięty przez moderatora