Branża cukrowa płaciła naukowcom za fałszowanie badań o żywności

Branża cukrowa zapłaciła naukowcom w latach 60. za zatajenie związku pomiędzy cukrem a chorobami serca i obarczenie winą tłuszcze nasycone, wynika z upublicznionych niedawno dokumentów.

- #
- #
- #
- #
- 105
- Odpowiedz







Komentarze (105)
najlepsze
@bartja:
źródło: comment_hUpaV5xjRfxoRMQYMdjEzAslN1Yyc56a.jpg
Pobierzźródło: comment_TeuPHlzBCzcVLjkucO3IzE8PwmG6kUc1.jpg
PobierzWidzę, że rodzi się kolejny demon wg. domorosłych badaczy etykiet - zajmie zaszczytne miejsce obok żółci bydlęcej i glutenu-mordercy.
źródło: comment_5hO6a89JIlw2h5Eus2VDlEqswnmwnNJ1.jpg
Pobierzźródło: comment_iO8g2K18PCk5l6k3BnOHITyqMxCgc6rE.jpg
PobierzPewnie, że nadal wpływa. Przecież tu chodzi o wielką kasę.
Przekręt nadal funkcjonuje, bo chociaż publicznie mówi się o szkodliwości cukru, to niezmiennie opracowuje się nowe receptury napojów i produktów spożywczych z coraz większą jego zawartością (film w powiązanych, 06:20).
Ludzie myślą, że potentaci np. w branży spożywczej dbają o zdrowie Konsumentów.
Dobre sobie.....( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przecież ten tekst musieli napisać jacyś negacjoniści! Idę o zakład, że prace owych naukowców przeszły przez peer-review i definitywnie istniał konsensus naukowców odnośnie tego, że to tłuszcze są najgorszym złem! :D
gdzie tak
TAK DZIAŁA .... SOCJALIZM.
Hurr durr na prawdziwym wolnym rynku było by 3248923740 niezależnych odpornych na korupcje badaczy.
Jakby jakiś badacz podawał fałszywe wyniki to by stracił klientów i zbankrutował.