Branża cukrowa w latach 60 płaciła naukowcom za fałszowanie badań o żywności.

Branża cukrowa zapłaciła naukowcom w latach 60. za zatajenie związku pomiędzy cukrem a chorobami serca i obarczenie winą tłuszcze nasycone, wynika z upublicznionych niedawno dokumentów.
- #
- #
- #
- #
- #
- 70
- Odpowiedz







Komentarze (70)
najlepsze
@conspir4tor: Taaaaak, masz niusa o tym że branża cukrownicza fałszuje wyniki badań i podważasz bezpieczeństwo słodzików. Najlepiej to powołaj się na badania dowodzące ich szkodliwość.
Swoją drogą ile jeszcze wyjdzie rzeczy na czym nas oszukują :) Śmiejcie się ale wiadomo, już od dawna, że auta mogłyby jeździć na 'wodę'.
źródło: comment_I2XRThzsXEvMuD9LJqh7UHhBY43XrtFj.jpg
Pobierzźródło: comment_tGRmln4CiRTaO4csnG24HdFKss4LYiNh.jpg
PobierzOd lat tego nie jadłem ...
Niedawno gdzieś ktoś tu zamieszczał wykop o tym, że wg jakichś tam badań margaryna jest bardziej kancerogenna od szlugensów, a syrop glukozowy wywołał więcej niż 50% światowej cukrzycy, także tego. A tłuszcze trans żremy prawie we wszystkim, tak samo jak ten syrop.