Odzwierzęce źródła 'superfoods' - Neti Aneti.
O tym, dlaczego warto jeść jajka, wątróbkę (i dlaczego nie jest ona 'magazynem toksyn'), masło, owoce morza oraz chude (tylko!) ryby. Bardzo wartościowy materiał od Neti Aneti.
V.....h z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 188
O tym, dlaczego warto jeść jajka, wątróbkę (i dlaczego nie jest ona 'magazynem toksyn'), masło, owoce morza oraz chude (tylko!) ryby. Bardzo wartościowy materiał od Neti Aneti.
V.....h z
Komentarze (188)
najlepsze
Od kiedy się o tym dowiedziałem (czyli gdzieś od 2 lat), staram się jeść minimum 5 jaj dziennie(krótko smażonych lub gotowanych, z płynnym żółtkiem) i na zdrowie i odporność narzekać nie mogę.
To samo z masłem. Podstawa to krótka
Właśnie na vlogu Neti Aneti, w którymś z odcinków autor dementował mity, że witamina uzyskana z naturalnych źródeł, jest lepsza od tej uzyskanej syntetycznie. To są dwie identyczne substancje. A to właśnie Jerzy Zięba wmawia
@abiu: A kto to?
wedlug tych badan tutaj, nie jest to prawda. Okazuje sie ze pieczona ryba lub gotowana np na parze ma wciaz duza ilosc omega 3, zle wypadaja jedynie ryby smazone czy suszone.
https://www.sciencedaily.com/releases/2009/11/091117161004.htm
Przykład omega3 to jeden z wielu - oczywiście, obróbka termiczna tak jak i
I lubię go za to, że nie sili się żeby się podobać :-)
oczywiście kiełbasa i jajka robione na smalcu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masakryczne wolno gość mówi, ale z drugiej strony - bardzo merytorycznie, więc nie ma się do czego przyczepić. Bardzo dobry materiał.
Tak. Łosoś to tłusta ryba.
Czas: 11:03