Cukrzyca od kuchni - Najprościej Mówiąc
3 miliony chorych Polaków. Eksplozja tragicznej w skutkach epidemii naszych czasów. Zasługa braku świadomości, złych nawyków i zuchwałości producentów żywności. Jak można nabawić się cukrzycy i jak się przed tym ustrzec?
Curry_ z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 192
Komentarze (192)
najlepsze
Naukowy Bełkot
SciFun
Historia Bez Cenzury
Irytujący Historyk
Architecture is a good idea
Astrofaza
Polimaty
Fermionika (na zawsze w naszej pamięci [*])
...
jeszcze coś by się znalazło pewnie, bo to tak na szybko z głowy.
@BlackJewAhmed: Chyba jednak nie wiesz skoro zakopałeś jako informacja nieprawdziwa.
Co około 2 miechy jeżdżę na kontrolę. Miałem już szereg doktorów prowadzących przez ten czas i jak na dłoni widać, że człowiek który nie ma cukrzycy nie zrozumie cukrzyka. Na własnej skórze widzę jak zdrowi doktorzy kierujący się książkami mijają się z realiami jak działa cukrzyca.
Gdyby próbować wypić jakiś napój bez tych regulatorów to po pierwszym łyku już by było nam słabo od ilości cukru.
Niestety cukry proste teraz są ładowane wszędzie tylko gdzie się da. Więc bez ruchu tak czy inaczej
@jabolsy: sok jabłkowy, pomarańczowy (nie z zagęszczonego soku i bez żadnych dodatków), coca cola, mirinda mają tyle samo cukru ma 100ml i po żadnym z tych produktów nie jest mi słabo.
i nadal jesz ten zabójczy cytrynian sodu? winian sodu? lepiej jak najszybciej
http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie,Mleko-prosto-od-krowy.html
Bo mi babka pokiwała głową, że da na obie, dała na sam cukier - nie zauważyłem, bo co będe lekarza sprawdzał?
Ja choruję 13 lat, zachorowałam mając 7 lat (typ 1) ale to nie wina, że jadłam chipsy i batony :D tata chory, ciocia.
Cukrzyca dzisiaj to właśnie brak ruchu, otyłość ma niewiele z tym wspólnego.
Bardziej trzeba w diecie unikać produktów wysoko-przetworzonych - czyli właśnie makaronów, to one przeszkadzają trawieniu.
A już najbardziej na cukrzycę wpływają leki - które uszkadzają narządy wewnętrzne, zakłócają przepływ insuliny i neuroprzekaźników, niszczą komórki - ale o tym