Stewia - roślinka słodsza niż cukier
Wiedzieliście że istnieje roślina, naturalnie słodsza niż cukier? Dodatkowo zawiera mało kalorii - ciekaw tylko jestem, dlaczego nie jest dopuszczona do sprzedaży jako słodzik. Czyżby ktoś się obawiał zdrowego społeczeństwa?
plamka z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 85
Komentarze (85)
najlepsze
Dzięki. Teraz tylko zdobyć stewię :)
Są przepisy na ciasta i ciasteczka :) sam zobacz
http://escapemagazine.blox.pl/2011/02/Slodkie-ciasta-bez-cukru-Przepisy-z-zastosowaniem.html
Ta sama agencja dopuściła wielce kontrowersyjny aspartam jako "suplement żywienia". Jest on tysiąckrotnie słodszy od sacharozy i też zawiera 0 kalorii, więc żadna nowość, choć może być pewnym wyjściem dla nieszczęśników jednocześnie chorych na fenyloketonurię
Już choćby fruktoza, powszechna w owocach, i słodsza niż zwykły cukier, w dużych ilościach powoduje sraczkę, więc również się nie nadaje.
"kiepsko rozpuszcza się w wodzie."
Bo to powinno się liść wrzucić np do herbaty i poczekać chwilę
Po co komu słodzik który nadaje się tylko do herbaty? Olito mówi prawde - stevia ma dziwny posmak, nie rozpuszcza się praktycznie i jej przydatność jako słodzik w tej sytuacji jest delikatnie mówiąc dyskusyjna.
ZAKOP SPAM. JESTEM PATRIOTĄ używam tylko cukru z rodzimych buraków.