Racuszki z gotowanych kartofli według przepisu z 1926 r.
Współczesna kuchnia domowa zdaje się ulegać zmieniającym się trendom kulinarnym bardziej niż kiedykolwiek. Naturalnie, w mniejszym czy mniejszym stopniu nowinki z różnych stron świata docierały na polskie stoły od wieków, a panie domu chętnie sięgały po zagraniczne receptury by urozmaicić...
KuchennyKredens z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 4
Komentarze (4)
najlepsze
Ugotowanie ziemniaki przepuścić przez praskę lub zetrzeć na drobnej tarce. Oddzielić żółtka od białek. 2 łyżki masła utrzeć dokładnie z żółtkami i cukrem. Dodać łyżkę śmietany. Wymieszać i dodać pianę z białek. Kłaść łyżką na gorący smalec. Smażyć z dwóch stron aż się zarumienią. Układać na półmisku, posypać grubo cukrem i podawać z młodą, kwaśną śmietaną.