Badania wykazały:koncerny spożywcze masowo uzdrawiają receptury produktów
Piąta edycja cyklicznego raportu Health & Wellness Progress Report nie pozostawia wątpliwości – trend prozdrowotny zatacza coraz szersze kręgi. Już 70 proc. firm zmniejszyło ilość cukru i soli w swoich produktach spożywczych i napojach.
dzika-konieckropka z- #
- #
- #
- #
- #
- 6
Komentarze (6)
najlepsze
W codziennej diecie i żywieniu jest coraz więcej bulguru, rýže, čočky i hrahovej kaše (hrášková kaše?), bramborových nebo houskových knedlíkov, a nie jak kiedyś ziemniaków. Z roku na rok, coraz mniej się ich uprawia. Czesi chwalą i polecają swoje brambory jako najsmaczniejsze, chociażby te z Vysočiny, ale jednocześnie deklarują, że w sklepie kierują
Napisałeś zamienników a ja przeczytałem ziemniaków
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Sory