Naukowcy odkryli powód dlaczego pomidory nie smakują tak jak kiedy.
Kiedyś to były pomidory. Dziś trudno trafić na coś ze smakiem. Okazuje się, że to się może zmienić.
wojcieh z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 193
Kiedyś to były pomidory. Dziś trudno trafić na coś ze smakiem. Okazuje się, że to się może zmienić.
wojcieh z
Komentarze (193)
najlepsze
Przy masówce nie zbiera się pomidorów już dojrzałych, bo bardzo krótki czas między zbiorem a zgniciem prowadziłby do nieopłacalności takiego interesu.
Genetyczne różnice (choć oczywiście występują różnice w smaku) mają tu znaczenie trzeciorzędne.
@Klosinski: A czarna porzeczka, jak jest czerwona to znaczy że jest jeszcze zielona :)
@bratpitt:
Tak, tak samo jak czerwona papryka, która jeśli jest żółta, to znaczy, że jest zielona.
Z resztą, nie da się zdementować tych opinii że chemia, że nawozy itp w jednym poście, bo napisano o tym tysiące prac naukowych.
Podstawa jest taka, że roślina potrzebuje związków chemicznych do wzrostu. Związki w formie rozpuszczalnych w wodzie soli azotu, potasu, fosforu. Znajdują się one w glebie,
W sklepach dziś sprzedają twarde, niedojrzałe, mrożone świństwo. Ale wyglądają jak klejnoty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rabbit82: pomyłka freudowska XD