Wykryto silną korelację między brakiem WITAMINY D i ŚMIERTELNOŚCIĄ na COVID-19
Naukowcy z Northwestern University przeprowadzili statystyczną analizę przypadków COVID-19 z Chin, Francji, Niemiec, Włoch, Korei Południowej, Hiszpanii, UK, USA, etc. Badanie wykazało, że w krajach, w których śmiertelność była wysoka, poziom witaminy D u pacjentów był niższy niż u pozostałych.
stanulam z- #
- #
- #
- #
- #
- 242
Komentarze (242)
najlepsze
@CukrowyWykop: lub w laboratorium zaprzyjaźnionej firmy farmaceutycznej...
@CukrowyWykop: bo trzeba je jeść razem z golonką :-)
- nikotyna (palenie papierosów)
- szczepienia na gruźlicę
- duża ilość witaminy D
- ciepły klimat
- suchy klimat
- brak klimatyzacji
- bycie nieazjatą
- bycie niemurzynem
- mycie rąk po sikaniu
- bycie szczupłym
- uprawianie sportu
- brak cukrzycy
- brak alergii
- nie posiadanie innych chorób układu oddechowego
- bycie przed 60 rokiem
a jeszcze nikt nie wpadł, ze mieszkańcy półkuli północnej umierali znacznie częściej niż południowej? kurna :/
pacjenci z niskim poziomem vit D są zazwyczaj zapuszczeni i przeważnie jest to skorelowane ze słabą dietą oraz generalnie gorszym stanem zdrowia...
Czyli nie wiesz, nie ma takich badań i rozprzestrzeniasz fake newsy, na podstawie tego co ci się wydaje?