Weganie i wegetarianie mniej narażeni na ciężki przebieg COVID-19? Nowe...
Naukowcy odkryli, że wśród wegan prawdopodobieństwo umiarkowanego lub ciężkiego przebiegu COVID-19 było o 73 proc. niższe w porównaniu z innymi modelami odżywiania. W przypadku wegetarian i osób spożywających produkty roślinne oraz ryby ryzyko było niższe o 59 proc. w porównaniu do innych grup.
5P1NM315T3R z- #
- #
- #
- 6
Komentarze (6)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Badania na MERS i pierwszym SARS wykazały, że wirus uderza w procesy autofagii. Logicznie więc, zwiększona autofagia u poszczących powinna zmniejszyć ciężki przebieg covid. Na MERS powstały lekarstwa na nowo aktywujące autofagię.
Kiedyś będą na ten temat badania, dzisiaj w szpitalach karmią glukozą