Wczorajszy wpis dotyczący krupniku na gotowanej golonce cieszył się zainteresowaniem, ale to był dopiero wstęp do dzisiejszego obiadu.
Marynowalam podgotowaną golonkę przez godzinę (miód, musztarda, papryka słodka, sól, pieprz), następnie 2h w piekarniku razem z piwem i wywarem z gotowania - w tym ostatnie 40 min bez przykrycia, ale za to z podlewaniem sosem z pieczenia co około 4 minuty. Do tego kapusta zasmażana i puree z ziemniaków z pietruszką. Do picia
Marynowalam podgotowaną golonkę przez godzinę (miód, musztarda, papryka słodka, sól, pieprz), następnie 2h w piekarniku razem z piwem i wywarem z gotowania - w tym ostatnie 40 min bez przykrycia, ale za to z podlewaniem sosem z pieczenia co około 4 minuty. Do tego kapusta zasmażana i puree z ziemniaków z pietruszką. Do picia
#xkom