- Pan_Slon
- ranunculus
- Rkb
- BlackSlip
- mielonkazdzika
- +7 innych
- 7
Upieklem pão de queijo - bezglutenowe bulki z parmezanem na mace z tapioki
#gotujzwykopem #pieczzwykopem
#gotujzwykopem #pieczzwykopem
- Niedobry
- darino
- min_borda
- toodrunktofuck
- Kasiolek
- +2 innych
- 0
@telemach20: Juz godzina albo wiecej jak z piekarnika wyszly i nadal bardzo dobre. Ale pisali na internecie ze na drugi dzien juz gorzej. Moj pierwszy raz wiec jeszcze nie wiem czy to prawda.
- 0
- 37
- konto usunięte
- koloalu
- konto usunięte
- LeFelo
- moll
- +32 innych
- 16
- Kodak
- moll
- penkroff
- senkju
- konto usunięte
- +11 innych
- 35
- Zara_wracam
- thority
- Bibum
- maegalcarwen
- Deprlifall
- +30 innych
- 2
- 0
- 1
@glupiekonto: Pasta jajeczna tylko na wierzchu, glowne nadzienie to cos w stylu puddingu ryzowego
- 30
- konto usunięte
- konto usunięte
- suqmadiq2ama
- lazysoul
- matra
- +25 innych
- 1
@Arado-Akbar: Dobrze skleic trzeba (odrobina wody nie zaszkodzi) i podsuszyc troche przed gotowaniem, podobnie jak farfalle na przyklad.
- 30
- Benedictus_Nursinus
- Kumpel19
- zlimer
- JamKarzeu2
- voliereen
- +25 innych
- 0
@wladca_morii: tak, specyficzny typ bulek: https://en.wikipedia.org/wiki/Hot_cross_bun
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- 91
- gumowy_ogur
- chagni
- DanteMorius
- Rkb
- 6c6f67696e
- +86 innych
- 13
@Stealth: Od zera, nawet ricotte sam zrobiłem
- Nuxus
- BlackSlip
- Stallion45
- jsk90
- niecodzienny
- +8 innych
- 3
@Nuxus: Wycinasz prostokaty z rozwalkowanego ciasta (ustawienie 6-7 na atlas 150; 10x10cm te po lewej na zdjeciu, 10x7,5cm pozostale), robisz pasek jednego nadziena wzdluz krotszej gornej krawedzi i drugiego wzdluz dolnej (zostawiajac troche miejsca po prawej i lewej) i zawijasz od gory i dolu do srodka, zaciskasz i odcinasz brzegi. Jedno zdjecie by lepiej wyjasnilo, ale juz za pozno ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- 3
- 382
- Fingerman1
- matra
- Margot_Michal0
- konto usunięte
- goferek
- +377 innych
- 7
- 0
@J_Dilla: W normalnym bez konwekcji na 180C. Smak i struktura bardzo w porzadku, nie widze powodow do narzekan mimo ze to moj pierwszy raz. Babish sporo przepisow ma kompletnie z dupy (jak cacio e pepe) ale w tym przypadku mysle ze jest ok.
- 8
- 0
@DrumBass: Podlinkowane juz wyzej: https://basicswithbabish.co/basicsepisodes/challah
- 589
Upieklem bagietki na zakwasie, pierwsza proba ale wyszly calkiem calkiem
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska
- toodrunktofuck
- konto usunięte
- juliusz-slowacki
- skalar_neonka
- Dzejk
- +584 innych
- 164
- kot_gagarina
- IgorK
- konto usunięte
- nokash
- maaRcel
- +159 innych
- 0
@Fimmel: Troche tak, 74% hydracja tylko. Pierwszy raz taki robilem, nastepnym razem pewnie podkrece wyzej.
@Asarhaddon: Rugbrød zdaje sie ze sie nazywa. Ma swoje zastosowania i imo calkiem smaczny choc specyficzny.
@Asarhaddon: Rugbrød zdaje sie ze sie nazywa. Ma swoje zastosowania i imo calkiem smaczny choc specyficzny.
- 1
- 21
- MiQ27
- Popularny_mis
- vateras131
- pu100stan
- Reevder
- +16 innych
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
- 10
- 150
- WonderPL
- kavczi
- spie_z_tata
- Borealny
- matra
- +145 innych
- 1
@pablosik: @Zajob_Ze_NieMaKiedy_TaczkiZaladowac @saszku-niechcial
skladniki, metoda na ciasto taka jak na chleb na zakwasie mniej wiecej (wymieszac skladniki, 3x stretch and fold (albo do windowpane test) w odstepach 30min, fermentacja w temperaturze pokojowej do wyrosniecia 2x (okolo 4h w moim przypadku), fermentacja w lodowce okolo 2 dni, pieczona na zeliwnej patelni najpierw na kuchence zeby zrobic spod, potem w piekarniku pod grilem
skladniki, metoda na ciasto taka jak na chleb na zakwasie mniej wiecej (wymieszac skladniki, 3x stretch and fold (albo do windowpane test) w odstepach 30min, fermentacja w temperaturze pokojowej do wyrosniecia 2x (okolo 4h w moim przypadku), fermentacja w lodowce okolo 2 dni, pieczona na zeliwnej patelni najpierw na kuchence zeby zrobic spod, potem w piekarniku pod grilem
- 2
@Adrien: bo wole minimalistyczne pizze, bez nadmiaru dodatkow. we wloskiej kuchni ogolnie jest to dosc popularne, kilka prostych ale dobrej jakosci skladnikow w odpowiednich proporcjach i odpowiednio przyrzadzonych
- 0
@Sniper10200: moj piekarnik normalnie wyciaga do 250c, wiec jest raczej przecietny. zeliwna patelnia + grill daje dosc dobre efekty. probowalem tez kamien ale nieco gorzej wychodzilo
- 7
- matra
- sprintel
- toodrunktofuck
- pablirvo
- konto usunięte
- +2 innych
- 202
Wege #ramen #gotujzwykopem
- Vottu
- xvlk
- Oskins
- konto usunięte
- 6c6f67696e
- +197 innych
- 43
@dziekuje: Wegetarianski
- dziekuje
- lucasqbik
- konto usunięte
- konto usunięte
- nocnica
- +38 innych
- 1
@balbezaur: @sezonowiec1: @wojtekpsp: ten przepis mniej wiecej, dodalem tez miso. Maslo i koncentrat pomidorowy malo tradycyjny pewnie ale wyszlo smaczne wiec ¯\_(ツ)_/¯
- 76
@CJzSanAndreas: Tak
- Misiun
- matteow
- chagni
- Sihill_pl
- konto usunięte
- +71 innych
- Sydney
- http://scorpiones.pl/
#gotujzwykopem