Gotowce – nowy sposób na oszustwo w restauracji
Jeśli masz wątpliwości, skąd pochodzi jajecznica, naleśniki i sos w twojej ulubionej restauracji, niemieccy dziennikarze spieszą z wyjaśnieniami – wprost z linii produkcyjnej koncernu spożywczego.
szymon362 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 8
Komentarze (8)
najlepsze
Jak taki np Amaro podaje jelenia, to też gotowiec z Lidla czy może przygotował wcześniej, właściwie przechował i odgrzewa ?
@wykop1986: Albo z mikrofali
Komentarz usunięty przez moderatora
Jajecznica?! (ಠ‸ಠ)
W drugim kraju niemieckojęzycznym, Austrii, przodownikiem tego typu praktyk jest Landzeit.
Nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie zatajenie faktu użycia gotowców.
Choć z drugiej strony pojawia się pytanie - ile trzeba było użyć konserwantów, żeby np. sos na bazie jaj, który nominalnie "zdycha" w pół dnia, nagle mógł wytrzymywać pół tygodnia.
Co do artykułu zaś, to straszny (nomen omen) odgrzewaniec - nie dość, że linkowana treść z maja,