Aktywne Wpisy
zloty_wkret +86
Laska opowiada, że do 30 r.ż. mieszkała u starych, którzy ją utrzymywali, a wszystkie zaoszczędzone pieniądze oszczędzała. Dzięki tej ciężkiej pracy teraz mieszka na Złotej 44, czyli w budynku z najdroższymi apartamentami w Polsce xD
Bro, jak mama ci da 2 złote na drożdżówkę, to jej nie kupuj, tylko wrzuć te 2 zł do skarpety, a z zaoszczędzonych pieniędzy kupisz sobie apartament xDD
Ostrzegam, większego pierd*$enia dzisiaj nie usłyszycie.
#nieruchomosci #zlota44 #
Bro, jak mama ci da 2 złote na drożdżówkę, to jej nie kupuj, tylko wrzuć te 2 zł do skarpety, a z zaoszczędzonych pieniędzy kupisz sobie apartament xDD
Ostrzegam, większego pierd*$enia dzisiaj nie usłyszycie.
#nieruchomosci #zlota44 #
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Kilku mirków już o niego pytało więc tym razem będzie przepis na sos barbecue z whiskey i habanero o wdzięcznej nazwie Drunk Devil :)
Składniki:
Papryczki Habanero - 8szt.
Papryczki Pepperoni - ok. 250gram
Przecier pomidorowy - 1L
Whiskey Jack Daniel's - 300ml
Cebula 1szt
Czosnek 4 ząbki
marchewka 1 duża
sok z połowy cytryny
1-2 łyżki cukru
3 łyżki miodu
sos worcester
i/lub
sos HP
Rozmaryn
Oregano
Sól
Pieprz
Pieprz Cayenne
No to jedziemy...
1. Podobnie jak w poprzednim przepisie, Habanero i Pepperoni kroimy na pół i wrzucamy do blendera. Zostawiamy całe papryczki. Usuwamy tylko ogonki. Dolewamy 0,5 l przecieru i blendujemy.
2. Cebulę, czosnek i marchewkę kroimy w kostkę i smażymy ok. 5min. Wrzucamy do blendera i blendujemy wszystko razem.
3. Przelewamy wszystko do gara i dolewamy drugie 0,5L przecieru. Dodajemy sok z cytryny, cukier i miód. Solimy i pieprzymy do smaku, później dodajemy zioła. Opcjonalnie możemy dodać łyżeczkę pieprzu cayenne ;)
4. Włączamy ogień :) i zanim sos zacznie wrzeć dodajemy 150ml whiskey. Mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
5. Po kilku minutach dodajemy 3 łyżki stołowe sosu worcester i tyle samo sosu HP. Oczywiście jeżeli nie mamy obydwóch sosów możemy dodać 6 łyżek jednego z nich (Jeżeli wybór padnie na worcester to można nawet 8 łyżek dać)
6. Gotujemy i redukujemy nawet do 50 minut.
7. 5-10minut przed końcem gotowania dodajemy pozostałe 150ml whiskey.
8. Gorący sos wlewamy do słoików, zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Czekamy aż wystygnie i pakujemy do lodówki.
9. Jemy zajebisty i ostry sos barbecue z mięchęm popijając to wszystko szklaneczką dobrej whiskey z lodem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to tyle! Smacznego!
Swój sos oceniłem na 40 000 SHU więc jest to sos dość ostry. Dla delikatniejszego podniebienia nawet bardzo ostry!
Jak się przegryzł w lodówce dałbym mu może nawet 50 000 SHU :)
Po więcej przepisów na ostre sosy zapraszam do obserwowania tagu #goomowesosy :)
Wołam: @rolnik_z_klimontowa: @Linden: @Dr_Snaut: @piotras-85: @basssiok: @Marcinowy: @Adass:
#chilihead #chili #gotujzwykopem #pijzwykopem
Porównuję ostrość z papryczkami których SHU jest znane. Żeby było wiarygodniej testuję też na żonie :P
Mam zamiar zrobić też taki bez pomidorów :) obserwuj tag #goomowesosy i pewnie cos się pojawi :)
Ale wszelakie płynne typu tabasco etc. raczej nie mają pomidorów w sobie :)