Aktywne Wpisy
precz_z_komunia +925
Mam lvl 40+ więc dla większości z Was jestem już staruszkiem. Obserwuję i pasjonuję się polityką od 25 lat. Chciałem Wam opowiedzieć trochę o tych wyborach w których właśnie braliśmy udział, o tym jak się pomyliłem co do młodych i podziękować Wam - stanęliście po stronie Polski, demokracji i Waszej przyszłości. Ale po kolei.
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
Te wybory były najważniejszymi, w mojej opinii, ważniejszymi wyborami niż te z 1989 roku. To były wybory o
mirko_anonim +2
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
Różnica wieku 19-33 jest waszym zdaniem ok czy przesada? 14 lat. Wg mnie dużo za dużo. Pytam bo znajomy umawia się z taką młodą siksą i mnie zastanawia co on chce tym osiągnąć. Dorosły chłop który powinien myśleć o założeniu rodziny raczej. I nie, nie jestem zazdrosna bo sama jestem w szczęśliwym związku ale dla mnie to trochę obrzydliwe i sporo stracił tym w moich oczach. Próbuję mu przemówić
Inaczej znane jako bird's beak chile albo rat's tail chile. Moc - 50 000 - 65 000 SHU.
Myślę, że zrobię z niech taki płynny sos ekstraktowy. Coś jak tabasco tylko o wiele mniej octowy. Jak się je "skompresuje" i odparuje to podbijemy troszkę SHU :D Przepis wrzucę jak zawsze pod #goomowesosy
i bym zapomniał: Podziękowania dla @empeash: za wskazanie zajebistego warzywniaka w #kielce :)
#chili #chilihead #papryczki #pokazzakupy #gotujzwykopem
@rolnik_z_klimontowa: @Linden: @Dr_Snaut: @piotras-85: @basssiok: @Marcinowy: @Adass: @danoxide: @Saute: @TOTYLKO_JA: @empeash: @Jutraniema: @rozowy_dzban: @ninetyeight: @jestem-tu: @Patt_: @WujekOprawca: @Rain_: @PROstak: @jednakwiecejniz14sekund: @Revital: @eragonn14: @Kaczorra: @npsr:
Mam takie też, kupiłem ostatnio bo habanero nie było. Nie wiedziałem co to i #!$%@?łem do obiadu 3 sztuki :DD
@rdy: I jak obiad? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Aż tak mocne to one nie są. 50 000 to tak w sam raz :P Ale przy ekstrakcie to nawet Jalapeno potrafi dać popalić ;)
mniej więcej tak jakby się 1.5 habanero wrzuciło, ostre ale do zjedzenia
Czy to normalne, że pocę się na twarzy podczas jedzenia nawet lekko pikantnych dań ? Nawet jak do zupy dam dużo pieprzu to potrafi mi się pojawić pot na czole i policzkach pomimo, że nie czuję jakiejś strasznej ostrości. W każdym razie tyle samo się pojawia
@jak_to_mozliwe: Sos hmmm. Bardzo ostre to raczej sam robię. Ale najostrzejsze co jadłem to habanero red savina czyli ponad 500 000 SHU. Moc jest nieziemska :) Ale już chciałbym spróbować coś mocniejszego. Może nie Carolina Reaper, ale chociaż Naga Jolokia :)
Ale powiem wam, że już coraz bardziej
Pocenie się, czerwień na gębie to norma przy bardzo ostrych sosach. :) Ale przy Srirachy hmm... Może po prostu masz jeszcze niską tolerancję. Albo problemy z krążeniem lub pikawką ;) Ale jeśli jesteś zdrowy to po prostu musisz pojeść trochę ostrego i już niedługo będziesz przegryzał kanapeczki papryczkami
Ale już tyle mirków pytało, że chyba trzeba działalność założyć ;). Albo poczekać na wolny rynek i rozkręcić biznes jak to korwin opowiadał o paróweczkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
O tolerce to ja wiem, tylko właśnie dziwi mnie to że progres tolerki w japie nie idzie równo z tym żeby przestać się pocić ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@TheFuckingRoses: Powiem Ci że to jest zajebista nazwa na sos :P