Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CzerwonaPapryka1: Oczywiście, że może, ale na starcie traci dużo wiarygodności. Jeśli kolega dokładniej opiszę swą sytuację, to zmniejszy się poziom jego wiarygodności, tak myślę. Sam obserwuje tag depresja i chcę się upewnić, ze piszę z osobą mającą prawdziwe problemy, choć oczywiście nikomu takowych nie życzę.
  • Odpowiedz
@30LP: Nie słuchaj kolegi @Sancho_Pansa:
Jak poznasz kobietę z tymi samymi problemami to współczuje !
Musisz znaleźć kogoś lepszego od Ciebie zdrowego abyś równał do niego a nie osobę z tymi samymi problemami. Zawsze otaczaj się ludźmi lepszymi od Ciebie abyś się od nich uczył.
Jak poznasz wariatkę z depresją to nigdy z tego nie wyjdziesz będzie to toksyczny związek.

Szukaj teraz tyle możliwości aby poznać kobietę. Wychodź do ludzi .
  • Odpowiedz
@30LP: właśnie przestałem brać po roku escitalopram, wcześniej zmniejszyłem z 20 do 10, teraz z 10 do 0. nie czułem, żeby mi pomagał, a mam dość łażenia po receptę. jak mi się pogorszy, to dam znać ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@30LP: Czytając takie wpisy przeżywam katharsis i mam ambicje by znaleźć różowego przed 30-stką.
Dzięki cumplu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@30LP: Czy masz jakieś traumatyczne przeżycia, które Cię do tego doprowadziły? Czy to raczej właśnie brak ciekawszych przeżyć? Jeśli to drugie to mam dwie złote rady na początek - medytacja i siłownia (jeśli nie ma przeciwwskazań medycznych). Może masz wrażenie, że zmarnowałeś najlepsze lata - bullshit, 30+ to złoty wiek dla faceta i nie mówię tego, żeby Cię pocieszyć. Chcesz wyjść z przegrywu? Chcesz mieć ciekawe życie, kontakty z kobietami?
  • Odpowiedz
@mamferiearodzicowniemawdomu: > Jak poznasz wariatkę z depresją to nigdy z tego nie wyjdziesz będzie to toksyczny związek

To zależy czy ta wariatka chce się leczyć. Toksyczne związki biorą się z niedojrzałości emocjonalnej. Chodząc na terapię i lecząc się jest duża szansa na to,że w związku chora dziewczyna dojrzeje. Nie można generalizować. Związek dwóch osób chorych daje czasem dużo lepsze wsparcie i poprawę niż się mogłoby wydawać. Nikt tak nie zrozumie
  • Odpowiedz
@30LP: Psychiatra mówi dobrze, ale pamiętaj, że antydepresanty Cię nie leczą tylko łagodzą objawy. Ważne jest czy to wykorzystujesz, żeby działać, czy tylko zadowalają Cię mniejsze dołki. Lepszym wyjściem jest psychoterapia, gdzie możesz zmienić wzorce myślenia a później zachowań. Jak masz niedopowiedziane sprawy, przeżyłeś traumy to polecam psychodynamiczną.
Jeb to ile masz lat, skoro nie wiesz jak postępować z kobietami, to ucz się tego, traktuj jako doświadczanie.
  • Odpowiedz