Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 47
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tentamten: W pierwszym etapie ćwiczenie będziesz musiał ostro zwiększyć ilość kalorii dostarczanych do organizmu bo inaczej nici z planu i spalisz resztkę mięśni w czasie wysiłku fizycznego.
  • Odpowiedz
@Polacus: Nie będę brał żadnych suplementów. Na tym etapie raczej ich nie potrzebuję. Nie chcę być też dzikiem, tylko normalnym człowiekiem.
@arrent: @zapomnialem007: Czytałem, wiem, dzięki. :) 4 miesiące, a nie tygodnie. W tym czasie chciałbym przytyć ok 5 kg, co będzie połową drogi.
  • Odpowiedz
@tentamten: Powodzenia, a ja też się biorę za siebie. Ostatnio tylko z zakwasami chodzę. Chęć do ćwiczeń jest tylko nie mogę się przemóc do diety( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@tentamten: Po pierwsze zrób masę! ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bez diety się nie obędzie a dokładniej bez dodatniego bilansu energetycznego ale bez przesady, tak z 15 max 20%.
Edit: Zrobiłem kiedyś przez 2 tygodnie +6kg masy ale nie wiem czy dałbyś rade tyle jeść co ja wtedy ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@tentamten: To jak ogarnięci trenerzy jeszcze dorzucą na początek jakąś zbilansowaną dietę to będzie dobrze. Gdybyś miał jakieś pytania odnośnie diety to wal na priv.
Powodzenia
  • Odpowiedz
@tentamten: Powodzenia! , sam zaczynałem od suchklatesa ponad rok remu i przez ten czas dość średnio intensywną siłownią bez brania suplementów jest naprawdę niezły progres, pójdzie ci łatwo ;)
  • Odpowiedz
@tentamten: do zostania dzikiem przy niedowadze po trzeba i tak sporo czasu, pracy i kalorii. Nie bój się rosnąć, zawsze możesz nadmiary spalić, więc po pierwsze zwiększ masę :D.
Zaczynając ćwiczenia nie przesadź na starcie, powoli zwiększaj przyjmowane kalorie oraz urozmaicaj swój trening.
BTW na początku możesz mieć problem z przyjmowaniem jedzenia więcej niż potrzebujesz, więc musisz być na początku bardzo wytrwały, pokonasz pierwszy miesiąc to potem już jest łatwiej,
  • Odpowiedz
@Beto: Jak zacząłem trenować to automatycznie miałem więcej ochoty na jedzenie a w szczególności na jajka czy mięso; organizm sam się dostosował.
  • Odpowiedz