Aktywne Wpisy

ZionOfel +344
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

KRCZVSK +6
Nie mam nic do cyklistów, sam miałem nawet kiedyś rower, ale jakby takie coś zrobił mojemu psu to od razu gazowałbym typa, rozebrał do naga i zepsuł ten rower.
A gdybym miał sobą maszynkę do strzyżenia to jeszcze obciąłbym go na łyso.
#patologiazmiasta #rower #psiarze #pedalarze #patologiazewsi
A gdybym miał sobą maszynkę do strzyżenia to jeszcze obciąłbym go na łyso.
#patologiazmiasta #rower #psiarze #pedalarze #patologiazewsi

Nawet w szkole nie chcieli mi wytlumaczyc tylko kazali zamknac morde i sie nie popisywac takimi pytaniami:p
tak w ogóle "religie Abrahamowe" opierają się na twierdzeniu że bóg jest nieskończenie dobry, ale w swoim narcyzmie i sadyzmie, każe wszystkim których stworzył uwielbiać się ponad wszystko.
A żeby było śmieszniej to wymaga wiary w siebie i uznaje za największą cnotę jeśli Twoja wiara jest naiwna, jeśli natomiast nie wierzysz w jego istnienie,
To tak troche pod dyktature podchodzi;p
Generalnie jedna z teori jest taka, ze religie powstaly po to, aby trzymac lud w ryzach. Mury sie zburzy, krola obali, ale z niewidzialna wszechmogaca sila walczyc nie mozna. Wystarczylo zasiac w ludziach strach przed nia.
W 2000r bylem w egipcie i podczas zwiedzania jakiegos tam wiekszego miasta z czasow faraonow, pokazali nam tunel i niewielka sale pod placem glownym. W owej sali
Dlatego nie wierz w religie i w odłamy chrześcijaństwa, tylko po prostu w Boga i w Biblię.
@Gil-Galad:
Czytaliscie to samo, a nie zgadzacie sie. Albo ktorys z was ma slaba pamiec albo klamie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Lubie czytac takie dyskusje.
Sam nie czytalem ale duzo rozkminialem. Jestem podobnego zdania jak Gil - ludzie potrzebowali wiele rzeczy jakos tlumaczyc, wiec wymyslili Boga. Tak w duzym skrocie. Sam nie zaprzeczam jego istnieniu, ale tez nie potwierdzam. Dystansuje sie.
Najwygodniejszy argument to "trzeba czytać między wierszami" bo tak można się i listu z pogróżkami wyprzeć... ale prawda jest taka że w tamtych czasach i realiach, a pamiętajmy że opowieści o stworzeniu świata broni się teraz mówiąc że to historia która miała wyjaśnić prostym ludziom coś zbyt dla nich abstrakcyjnego...
więc wyobraźmy sobie
Grubo sie na wieczor zapowiada. Czekam na bacha ( ͡° ͜ʖ ͡°)