Wpis z mikrobloga

Tym razem pulled pork z karkówki, gdzieś było na wykopie przedstawione jako "maczanka". 10h w piekarniku na 100' i w efekcie mięso samo się rozpływa... Wersja hard w porównaniu z łopatką wieprzową, w trosce o mój poziom cholesterolu, chyba zrobiłem ostatni raz:) Generanie wiocha z mrożonymi frytkami, ale wrzucam z uwagi na samo mięso... Żeberka dorzuciłem sobie w gratisie, jak piekarnik chodzi całą noc, to osmalę coś więcej:) #gotujzmikroblogiem #gotujzwykopem #gotowanie
castor_troi - Tym razem pulled pork z karkówki, gdzieś było na wykopie przedstawione ...

źródło: comment_bUgfyphgbbM2EE00LioLv3oDgyvgaufI.jpg

Pobierz
  • 4
@malaparowka: @cebulandia: Sprawa wygląda tak, marynowanie mięsa przez 48h w lodówce. Standardowe przyprawy do woli: sól, pieprz, papryka czerwona, majeranek, czosnek, oliwa, piwo... Całość włożyłem do dwóch worków do pieczenia, a te do spodu naczynia żaroodpornego. Piekarnik nastawiłem na 100' na 10h późnym wieczorem, tak aby wyłączył się rano. Przy kawałku mięsa 1.5kg te parametry piekarnika są tak bezpieczne, że można zapomnieć o doglądaniu. Mięso po upieczeniu można rozczesywać widelcem,