Aktywne Wpisy

Dewator96 +120
Ciekawe w sumie skąd się wzięlo przekonanie polskich kiboli o tym że Litwa to nasz wróg i trzeba z nimi jechać... przecież obecnie to nasz sojusznik w NATO, państwo baltyckie, wspolna historia itp.
#mecz
#mecz
spike10 +422
czemu te polskie patrioty wyzywają Litwinów od k---w? xd zrozumiałbym jakbyśmy z kacapami grali
#mecz
#mecz

![Kolejny przykład tego jak producenci utrudniają naprawę sprzętu AGD - [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/51cf8f734b3be5d7eb8ce95269a499f0b0ff360474efaf4f42dd361f8e42a10d,q80.jpg)

Na pewno chcę, aby były to wyzwania podzielone na kategorie- front i back end. Proponuję, aby w przeciwieństwie do (#)wyzwaniepython wyzwania były długoterminowe, np. 12 zadań na cały rok. Osobiście jestem fanem frameworków, ale do nauki lepsze wydają się (dla frontendu) vanille, a dla backendu w takim rubym tego nie unikniemy.
Do przedyskutowania jest też kwestia vendoru, żeby wyzwania nie polegały na wzięciu jak największej ilości libek i zaimportowania ich.
Co do narzędzi: dla backendu na pewno chcę wymusić używanie systemu kontroli wersji, dla frontendu w większych projektach też, ale na początku może starczyć codepen/jsfiddle
Proponuję też, aby można było się łączyć w pary, front z backendem, aby oprócz robienia wyzwań nauczyć się wspólnej pracy.
W ankiecie zamieszczam głosowanie odnośnie wymuszenia na uczestnikach stosowanie TDD.
Jeśli ktoś chce coś dopowiedzieć, ma pytania, czy propozycje zadań na przyszłość fajnie by było gdyby podzielił się tym w komentarzach.
Wołam plusujących poprzedni wpis
@bbart @Dante15 @epi @Hilarious @MarionetkaSystemu @michalion @pI_us @PieskiWroclaw @prokoo @ratunkowa-plyta-chodnikowa @MrDroonix
i komentującego który nie zaplusował: @michalion
#webdev trochę #naukaprogramowania
btw.: webdeveloperzy chyba dopiero się budzą, najwidoczniej jestem tu jedyny, który siedzi na mirko do 2 w nocy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czy wymusić na uczestnikach stosowanie TDD?
p.s. byłem pewien że zaplusowałem (╥﹏╥)
ale z tego co widzę w ankiecie i tak wygrywa fakt jakichkolwiek testów