Aktywne Wpisy

t3tris +380
Lekko ponad 3 lata temu obiecałem, że Was zawołam za pół roku i wspólnie poświętujemy ogłoszenie premiery Winds of Winter - albo też pośmiejemy się z własnej naiwności.
Jeśli chodzi o dotrzymywanie terminów, to mogę stawać w szranki z panem Jerzym R. R. Martinem, ale jeśli chodzi o samo meritum - zaskoczeń nie ma, pozostał nam jedynie śmiech.
Kalendarium:
5 i pół roku temu stwierdziłem, że jeśli jest jakiś plus tej pandemii, to może chociaż
Jeśli chodzi o dotrzymywanie terminów, to mogę stawać w szranki z panem Jerzym R. R. Martinem, ale jeśli chodzi o samo meritum - zaskoczeń nie ma, pozostał nam jedynie śmiech.
Kalendarium:
5 i pół roku temu stwierdziłem, że jeśli jest jakiś plus tej pandemii, to może chociaż

kleboldswaifuv2 +205
Moja babcia dostała udaru, 30 minut temu zabrała ją karetka. Proszę, pomyślcie o niej dobrze i jeśli wierzycie w Boga, to pomódlce się w jej intencji. Jestem w szoku. Płaczę. Jeszcze wczoraj u niej byłam w domu. #zwiedzamyswiatprostytucjizkleboldswaifu

![Atak prorosyjskiej grupy na oczyszczalnię ścieków na Podkarpaciu [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6aac314c84a38b5a9975b1395062a227892e5f962291c068117ea94470c930a6,q80.jpg)

Najsmutniejsze w tym wszystkim, Tao, jest to, że przeciętny stulejarz dzięki takim idiotkom nadal będzie wierzył, że feministki to kobiety których jedynym problemem jest to, że w programie publicystycznym są "gościem" a nie "gościnią".
@Dinth: Pewnie to, jak wyrwać "kierowniczkę" z deminutywu, a jednocześnie nie wpaść w pułapkę uprzedmiotowienia przez konotację;)
To jaki jest problem feministek?
Przyznam, że jestem za zdrowym feminizmem, tak samo jak za zdrową Lewicą oraz Prawicą.
przykład: kiedyś, zdrowa Lewica, walczyła o prawa pracowników, obywateli, etc. - Dziś, to LGBT, walka z rzekomą ksenofobią, rasizmem i antysemityzmem, sprowadzanie imigrantów, nakładanie podatków i
@baltazarbaltazarowiczzewakin: Dyskurs dotyczący żeńskich końcówek wciąż jest bardzo żywy. Choć, rzeczywiście, ponieważ jestem z branży, dla mnie może być nieco żywszy niż dla Ciebie;)
@TaoMachine: A jaki to zdrowy feminizm?;)
rzekomym rasizmem? poczytaj komentarze tutaj: http://www.wykop.pl/link/3315437/statystyki-z-usa-o-ktorych-sie-nie-mowi/
prawa ludzi LGBT nie są respektowane, ubolewam, że jedynie lewica zwraca na to uwagę
a dalej to już zupełnie odleciałaś
@rdza: hmm...chociażby walka z przedsiębiorstwami o fizycznym wyzysku kobiet - znaczne naginanie norm ile kobieta powinna nosić w rękach. Walka z zwolnieniami po okresie macierzyńskim(ochronnym) - tak, to się często zdarza w dużych przedsiębiorstwach.
W języku angielskim na przykład musisz zaznaczyć przedimkiem(?) płeć w celu określenia do kogo/jakiej płci się odnosisz.
@TaoMachine: My boy:)
@baltazarbaltazarowiczzewakin: Napisz z tym do Agnieszki Graff, mnie bardziej interesują akcje typu "Rodzić po ludzku" (zapytaj swojej mamy czy babci jak wyglądały standardy gdy one rodziły), niż ciekawa choć w gruncie rzeczy niewiele wnosząca dyskusja o żeńskich formach.
@baltazarbaltazarowiczzewakin: I ja też o takim piszę. Tak jak znajomych gejów denerwuje utożsamianie środowiska LGBT z rozkrzyczanym, przekręconym i rozpustnym towarzystwem, tak mnie irytuje robienie z feministek kobiet które nienawidzą mężczyzn z wydumanymi problemami.
Bo ja widzę tylko pierdoły typu: mówicie mi psycholożka, nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo mnie to obraża, chcemy parytetów i tak dalej.
Czyli wychodzi, że to co dodał Tao ma dużo sensu.