Wpis z mikrobloga

@TaoMachine: "Korzystaj ze zdobyczy feminizmu jak edukacja, równouprawnienie, możność do decydowania o sobie, twierdź że feminizm jest po to by ciągle narzekać" heh...
Najsmutniejsze w tym wszystkim, Tao, jest to, że przeciętny stulejarz dzięki takim idiotkom nadal będzie wierzył, że feministki to kobiety których jedynym problemem jest to, że w programie publicystycznym są "gościem" a nie "gościnią".
  • Odpowiedz
@rdza: Dodalbym do tego mnogosc rozwiazanych problemow milenijnych. Poznalismy nieznane zaleznosci z zakresu fizyki kwantowej. Fascynujace rozwiazania techniczne stosowane w automotive i lotnictwie. Nowe zwiazki chemiczne i wiele innych... Feminizm to najlepsze co moglo spotkac ludzkosc( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
A jakie poważniejsze problemy maja dzis feministki?

@Dinth: Pewnie to, jak wyrwać "kierowniczkę" z deminutywu, a jednocześnie nie wpaść w pułapkę uprzedmiotowienia przez konotację;)

Feminizm to najlepsze co moglo spotkac ludzkosc( ͡
  • Odpowiedz
@rdza: Problem jest taki, i wiele razy zwracałem uwagę na to w takich tematach, że dzisiejszy feminizm, który jest tak nagłaśniany przez media głównego nurtu, to żaden feminizm ale debilizm.

Przyznam, że jestem za zdrowym feminizmem, tak samo jak za zdrową Lewicą oraz Prawicą.

przykład: kiedyś, zdrowa Lewica, walczyła o prawa pracowników, obywateli, etc. - Dziś, to LGBT, walka z rzekomą ksenofobią, rasizmem i antysemityzmem, sprowadzanie imigrantów, nakładanie podatków i
  • Odpowiedz
To jaki jest problem feministek?

@baltazarbaltazarowiczzewakin: Dyskurs dotyczący żeńskich końcówek wciąż jest bardzo żywy. Choć, rzeczywiście, ponieważ jestem z branży, dla mnie może być nieco żywszy niż dla Ciebie;)

Przyznam, że jestem za zdrowym feminizmem, tak samo jak za zdrową Lewicą oraz Prawicą.

@TaoMachine: A jaki to zdrowy feminizm?;)
  • Odpowiedz
@TaoMachine:

przykład: kiedyś, zdrowa Lewica, walczyła o prawa pracowników, obywateli, etc. - Dziś, to LGBT, walka z rzekomą ksenofobią, rasizmem i antysemityzmem, sprowadzanie imigrantów, nakładanie podatków i socjal dla wszystkich ale nie obywateli danego kraju.

rzekomym rasizmem? poczytaj komentarze tutaj: http://www.wykop.pl/link/3315437/statystyki-z-usa-o-ktorych-sie-nie-mowi/
prawa ludzi LGBT nie są respektowane, ubolewam, że jedynie lewica zwraca na to uwagę
a dalej to już zupełnie odleciałaś
  • Odpowiedz
@Existanza: Co mnie interesuje USA. Mieszkam w Polsce i interesuje mnie interes oraz prawo na terenie RP.

@rdza: hmm...chociażby walka z przedsiębiorstwami o fizycznym wyzysku kobiet - znaczne naginanie norm ile kobieta powinna nosić w rękach. Walka z zwolnieniami po okresie macierzyńskim(ochronnym) - tak, to się często zdarza w dużych przedsiębiorstwach.
  • Odpowiedz
chociażby walka z przedsiębiorstwami o fizycznym wyzysku kobiet

@TaoMachine: My boy:)

Dużo to wnosi...

@baltazarbaltazarowiczzewakin: Napisz z tym do Agnieszki Graff, mnie bardziej interesują akcje typu "Rodzić po ludzku" (zapytaj swojej mamy czy babci jak wyglądały standardy gdy one rodziły), niż ciekawa choć w gruncie rzeczy niewiele wnosząca dyskusja o żeńskich formach.
  • Odpowiedz
A taki jaki jest pokazany w telewizji.

@baltazarbaltazarowiczzewakin: I ja też o takim piszę. Tak jak znajomych gejów denerwuje utożsamianie środowiska LGBT z rozkrzyczanym, przekręconym i rozpustnym towarzystwem, tak mnie irytuje robienie z feministek kobiet które nienawidzą mężczyzn z wydumanymi problemami.
  • Odpowiedz