Aktywne Wpisy

whitewolfik +222
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
źródło: PXL_20240613_153017339.MP
Pobierz
kotka-a 0

Eh, Mirki. Muszę się tym podzielić, bo jeszcze 10 minut temu mój dzień był super, a teraz zostaje tylko smutek.
Własnie sobie czytałem książkę autorstwa Ayn Rand "Anthem", która przedstawia świat, w którym myślenie indywidualne, decydowanie o własnym losie, włączając to wybór zawodu, są przestępstwami. Wtedy zadzwonił domofon. Ja, jako że są wakacje; w szlafroku, świeżo z pod prysznica, podnoszę słuchawkę i słyszę głos starszego mężczyzny "listy polecone dla Pana Emila". W głosie słyszę zmęczenie. Po minucie (mieszkam na trzecim piętrze) słyszę dzwonek od drzwi. Podchodzę, otwieram, i własnie wtedy cały dzień szlag trafił. Widzę starszego, ok. 55 letniego Pana, dosyć niskiego wzrostu, na oko 165cm, nieco otyły, wyłysiały, cały spocony, zasapany, z okularami na nosie. "Dzień dobry, listy dla Pana Emila". Powoli odkleja te nalepki z kopert, ręcę mu się trzęsą, jest wycienczony. Odebranie dwóch listów zajęło mi jakieś 4 minuty. Zaproponowałem mu wodę, ale podziękował. Wtedy strzeliła mnie myśl, że ten biedny pan dostarczył mi właśnie etui na mojego nowego kindle, ja stoję w tym #!$%@? szlafroku, z tyłu stoi moja filiżanka z espresso, a on lata ostatkiem sił z tą ciężką torbą pełną listów. #!$%@?. Jest mi bardzo smutno.
#oswiadczenie #zycie #feels
Komentarz usunięty przez autora
@omgemil: Wiele ludzi.
@omgemil: (ʘ‿ʘ)