Wpis z mikrobloga

Zrobiłem zakup dla mojej ciotki w Alledrogo u pewnej kobiety (prywatne konto, rzecz używana)
Ciotka nie ma konta, więc pomogłem.
Sprawa była pilna, więc wybraliśmy opcje priorytet
Po sześciu dniach dzwoni do mnie ciotka i pyta, ..."dobry dałeś adres do wysyłki, bo nic nie przyszło"
Więc dzwonię, do "Grażyny" i pytam, co z przesyłką ?
-Wysłałam
-Poda mi pani numer nadania, kiedy pani wysłała ?
-Dzisiaj
-Dzisiaj ? Przecież prosiłem i zapłaciłem za priorytet !
-No i wysłałam priorytetem, czego pan chce ?
Kurtyna
#januszebiznesu #logikarozowychpaskow
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: Kobieta miala racja, dawno nie handlowalem na Alledrogo, ale sprzedajacy ma tam jakis okreslony czas na wysylke, nie wiem czy jest to tydzien czy dwa. Szczegolnie jak jest to osoba prywatna, przeciez nie bedzie sie zwalniac z pracy specjalnie zeby cos nadac.
  • Odpowiedz
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: Kupujac na allegro od osoby prywatnej musisz liczyc sie z tym ze ma ona 30 dni na wysylke towaru (wlasnie sprawdzilem). Rodzaj wysylki jak nazwa wskazuje okresla jedynie rodzaj wysylki - biorac priorytet mozesz ja dostac do max 32 dni, a biorac zwykly na przyklad w 37.
Postaw sie na chwile w butach sprzedajacego, jesli jest to osoba prywatna to znaczy ze nie zarabia na tym, tylko pozbywa sie
  • Odpowiedz
@Dinth: Jestem na Alledrogo już ponad 10 lat, komentów niemal 1300.
Gdybym miał taką sytuację jaką u niej przewidujesz, to usunąłbym "priorytet" i w opisie aukcji zaznaczył, ze dostawa może się opóźnić z takich a nie innych powodów, kto to rozumie i się zgadza to kupuje, komu to nie pasuje, szuka dalej.
Ot zwykła informacja z szacunku dla kupującego
Ale nie znamy jej, równie dobrze mogła siedzieć w mieszkaniu nad
  • Odpowiedz
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: Oczywiscie, ze nie znamy, byc moze rzeczywiscie siedziala w mieszkaniu, ogladala tv i pilowala paznokcie przez caly tydzien i w takim wypadku to nie zbyt fair.
Jednak to, ze Allegro nie informuje o terminie wysylki (bo wybierajac opcje dostawy placisz za rodzaj przesylki, ale nie za szybsze wyslanie) to nie jest jej wina tylko wina Allegro. Wystarczylo by tak jak na ebayu oprocz rodzaju wysylki dac jeszcze opcje terminu
  • Odpowiedz
@Dinth: a ja wtedy wysyłam negatywa. Ech na amazonie takie coś byłoby nie do pomyślenia. I mam gdzieś że to osoba prywatna, szczególnie jak pisze coś w stylu "wysyłam następnego dnia po zaksiegowaniu pieniędzy"
  • Odpowiedz