@VVeronika: z pewnością jej się wiele 5 razy w głowie przemieniło, tylko chyba coś się zgubiło po drodze - takie zawsze miałem wrażenie jak w radiu w trasie akurat się trafiała
@piglet: a ja bym się z Tobą trochę kłóciła - może pisze to dosyć prostym i naiwnym językiem, ale to o czym pisze przeczytasz również w książkach psychologicznych czy medycznych. Przyczyny depresji można podzielić na psychologiczne i biologiczne, a ona pisze o tych psychologicznych. Co prawda ona trochę za bardzo odfruwa w tych swoich przemyśleniach, ale ogólnie rzecz biorąc ma rację. W zdrowym ciele zdrowy duch - o ciało i
@piglet: pierwszy raz słyszę, żeby glutaminian sodu był smakiem umami, z tego co wiem to glutaminian oszukuje nasze receptory smaku - i wszystko jedno jakby smakował, skoro pełni taką funkcję. Przy okazji zrobiłam jak mówi w swoich książkach - wyrzuciłam cukier, glutaminian, syrop glukozowo-fruktozowy, zmiany były natychmiast pozytywne. Musisz brać pod uwagę, że ona w ten sposób zarabia na życie. Z jednym się zgodzę - pisanie o rzeczach o których
źródło: comment_chaWBEqtiiOEXbXC3iMHuae2lFSycjUj.jpg
Pobierzźródło: comment_1Wu5cqw7ZlNgkTEVGgyPaKzC8WKr56F7.jpg
Pobierzźródło: comment_YIYVKmJYG65lvAKbT3f3xeStknJlTTSh.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_q3nliyhIkzlUJfjrBZoFyPWWugQREQ0o.jpg
PobierzMusisz brać pod uwagę, że ona w ten sposób zarabia na życie. Z jednym się zgodzę - pisanie o rzeczach o których