Wpis z mikrobloga

#gotujzwykopem #jessenaglodzie #jedzenie

Piąty wers haiku: Krewetki a la Guadalcanal
(Szybki autorski obiad Jessego)

W dużej patelni roztapiamy 50g masła, wyciskamy trzy ząbki czosnku i jedną posiekaną ostrą papryczkę. Mieszamy i wrzucamy krewetki, po minucie dolewamy odrobine oliwy, pół szklanki wina i smażymy kolejna minutę.
Krewetki powinny przestać sie szklić i to jest moment, w którym dorzucamy liście pak choi, dusimy wszystko przez kilka chwil i zdejmujemy z ognia.
Dodajemy świeża kolendrę, sok z połowy limonki i odrobine soli. Mieszamy i podajemy ze świeżym awokado oraz japońskim, pszenno-gryczanym makaronem soba.

Dziś nie znalazłem zielonej kolendry, wiec użyłem sosu z kolendry i soku z limonki.
j.....n - #gotujzwykopem #jessenaglodzie #jedzenie 

Piąty wers haiku: Krewetki a la ...

źródło: comment_ih9JCe8rh3n1FxavKeG6QkBx3OyumDju.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz