#gotujzwykopem Wczoraj miały być podpłomyki ala pizza z głównej, ale po obejrzeniu filmiku mi się odechciało i trzeba było w ciągu 5 minut wymyślić coś innego.
Makaron gotowany połowę podanego czasu przed wymieszaniem wszystkiego, sos grzybowy knorr, pieczarki podduszone z cebulą, podsmażony kurczak z curry, starty ser gouda pod koniec gotowania co wszystko zagęściło, a na sam koniec koperek.
Bez przepisu, nie wiedziałem co z tego wyjdzie a wyszło całkiem niezłe. (ʘ‿ʘ) Edit: no może niekoniecznie z wyglądu. :D
starty ser gouda pod koniec gotowania co wszystko zagęściło
Robisz na śmietance i normalnych przyprawach, a samo się zagęści. Cebula też ma właściwości zagęszczające. Goudę możesz sobie zetrzeć już na talerz, co nawet jest zalecane.
@push3k-pro: ale co, sos? dość długo nad tym myślałem, nie szukałem przepisów w internecie i akurat to wpadło do rąk na śmietance mi nie wychodzi bo się warzy zawsze, niezależnie jak kombinuję, a do zup to nawet nie próbuję już :(
w ogóle właśnie szukałem lepszego sposobu na roztopienie sera niż po prostu wrzucenie go do tego, ale też nic nie wymyśliłem
hartuję wrzucając śmietanę do szklanki i wlewając gorącą potrawę, mimo tego po wlaniu do potrawy zawsze takie niemiłe grudki pozostają, próbowałem różnych śmietan, próbowałem różnej ilości potrawy do śmietany i nie umiem :<
Aktywne Wpisy
nsfw
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wczoraj miały być podpłomyki ala pizza z głównej, ale po obejrzeniu filmiku mi się odechciało i trzeba było w ciągu 5 minut wymyślić coś innego.
Makaron gotowany połowę podanego czasu przed wymieszaniem wszystkiego, sos grzybowy knorr, pieczarki podduszone z cebulą, podsmażony kurczak z curry, starty ser gouda pod koniec gotowania co wszystko zagęściło, a na sam koniec koperek.
Bez przepisu, nie wiedziałem co z tego wyjdzie a wyszło całkiem niezłe. (ʘ‿ʘ)
Edit: no może niekoniecznie z wyglądu. :D
A weź, fuj!
Robisz na śmietance i normalnych przyprawach, a samo się zagęści. Cebula też ma właściwości zagęszczające. Goudę możesz sobie zetrzeć już na talerz, co nawet jest zalecane.
A znacznie lepszy tu będzie rozmaryn.
na śmietance mi nie wychodzi bo się warzy zawsze, niezależnie jak kombinuję, a do zup to nawet nie próbuję już :(
w ogóle właśnie szukałem lepszego sposobu na roztopienie sera niż po prostu wrzucenie go do tego, ale też nic nie wymyśliłem
hartuję wrzucając śmietanę do szklanki i wlewając gorącą potrawę, mimo tego po wlaniu do potrawy zawsze takie niemiłe grudki pozostają, próbowałem różnych śmietan, próbowałem różnej ilości potrawy do śmietany i nie umiem :<