Wpis z mikrobloga

@zloty_wkret @L3stko @qcoolka różowy podał przepis na to uberśniadanie:

Maslo klarowane, 3-4 plasterki szynki dojrzewającej (opcjonalnie można dodać cebulę). Po usmażeniu szynki (+cebuli) dodać pół puszki pomidorów krojonych bez skórki i małą łyżeczkę harrissy. Odparować wodę. Zrobić 2 otwory na jajka, wbić jajka, przykryć patelnię i na małym ogniu czekać aż białko się zetnie ale najlepiej jak żółtko będzie jeszcze płynne. Popieprzyć i udekorować szczypiorkiem.

P Y C H A !!! Polecam!
@tomasz-szalanski: słuchaj odbierałem dziś rodziców z lotniska, wracali od swoich Żydowskich przyjaciół i ojciec mówi, że musi mi zrobić jakieś pyszne jajka co się tam nauczyli robić. Opisuje mi danie i pierwszy raz o takiej wariacji słyszałem. Wchodzę na wykop i widzę szakszukę. Pytam się mamy jak to ich się nazywało: nię pamiętam. Szakszuka? Tak!
to chyba jakieś #!$%@? przeznaczenie.