Wpis z mikrobloga

Sezon szparagowy rozpoczęty! A oto samorobiące się śniadanie, obiad lub kolacja - wedle potrzeb ;)

- boczek w plastrach
- pęczek zielonych szparagów
- kilka ząbków czosnku
- papryczka chilli
- kilka jajek

Naczynie żaroodporne wykładamy boczkiem, na boczku układamy szparagi (wcześniej należy odłamać twardą część warzywa, szparag sam się złamie tam gdzie powinien). Dodajemy kilka rozgniecionych ząbków czosnku, posypujemy posiekaną papryczką chilli, solimy i pieprzymy. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach. Po tym czasie wbijamy jajka i czekamy do czasu ścięcia się białek. Bon apetit! ;)

#gotujzwykopem #gzw #gotujzgugasem
gugas - Sezon szparagowy rozpoczęty! A oto samorobiące się śniadanie, obiad lub kolac...

źródło: comment_XPdiVdTWzG8jVwsjXdSQb8v74N9GTnI9.jpg

Pobierz
  • 8