Wpis z mikrobloga

@jestem_legenda: i myślisz, że bany czy w inny sposób ich atakowanie spowoduje, że zaczną ich używać? To Wy tu jesteście gospodarzami, dajcie przykład i edukujcie, ale nie przez

Jedną z ciekawych koncepcji jest wymuszenie podania tagu w każdym wpisie, ale nie jest to decyzja, którą mogę sam podjąć. Nie jestem też w 100% do niej przekonany, choć wstępnie wydaje się ok.
  • Odpowiedz
@jestem_legenda: no to ciekawe co byś powiedział jakbyś był sparaliżowany :D dobra, bez żartów... zejdźmy na ziemie - nic nie poradzisz na tę sytuację, więc po prostu albo blokuj ludzi, którzy Ci przeszkadzają, albo nauczaj...

• Odpowiedz
@johni4k: powiedzcie, że Wam się podoba czy coś, bo jak widzisz to Maciej przekonany nie jest.

@maciejkiner: jestem przeciwny banowaniu. Liczę na to, że chociaż kilka ciekawych osób się tu pojawi, które będą w stanie dyskutować na poziomie.

@dimer: i tak wszystkim pisze się #t--------a, #tagujtogowno, etc, więc wymuszenie może mieć sens.
  • Odpowiedz
  • 0
@maciejkiner: nie mówię o Banach, ale właśnie to o czym musisz jest dobrym pomysłem. Żeby nie można było dawać wpisów bez tagów.

I jeszcze pytanie z innej beczki ale też o tagi. Czy planujesz w aplikacji na android coś zrobić w tym kierunku? Jakąś automatykę?
  • Odpowiedz
@johni4k: postaw się trochę w ich sytuacji - z dnia na dzień zostali bez domu, złączeni ze społecznością która niestety przyjęła ich w dość chłodny sposób - to również w nich zwiększa presję na postawę "nie dostosuje się i co mi zrobicie". W tej sytuacji obie strony muszą pójść na kompromis, również przy użyciu takich mechanizmów jak czarne czy białe listy.
  • Odpowiedz