Aktywne Wpisy

Ksemidesdelos +81
W Ugandzie odkryto ponad 31 milionów ton rudy złota, w której znajduje się około 320 tysięcy ton czystego, rafinowanego złota. Szacunkowa wartość tego skarbu to aż 12 bilionów dolarów.
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
To odkrycie może całkowicie odmienić przyszłość gospodarczą kraju i umieścić Ugandę wśród największych graczy na światowym rynku złota. Jeśli zostanie mądrze wykorzystane, może przynieść ogromne inwestycje, tysiące miejsc pracy i dynamiczny rozwój infrastruktury.
Eksperci jednak ostrzegają - tak ogromne bogactwo wymaga przejrzystego zarządzania
źródło: uganda
Pobierz
CalibraTeam +2
Jakie mieszkanie jest według Ciebie już duże?
- 25-30m2 17.4% (112)
- 31-39m2 2.2% (14)
- 40-50m2 6.8% (44)
- 50-60m2 73.6% (474)

Spaliłem dysk SATA Seagate Barracuda. W czasie gdy chodził komputer, podłączyłem do dysku zasilanie, poszły iskry i komputer się wyłączył:D Komputer wstał normalnie a dysk się posrał i spierdział zapachem spalenizny:D
Jest szansa odzyskać dane? W niskiej cenie.
Polecacie jakiś dysk? SATA, 1TB
Na allegro są jakieś Seagate i WD za 200, ale cena wydaje mi się niska i obawiam się o trwałość.
Nie narzekam na Seagate, wiem że padł z mojej winy.
SSD mi
źródło: comment_h4pHSksynzq5xUW3LPjsHH8vMSUpTyNm.jpg
Pobierzźródło: comment_TRfLE9sGZ35TVINzFIrOHBZBqhzT3WVU.jpg
Pobierz@themindcrusherHS:
Mam model ST3250318AS musi być dokładnie taki sam czy wystarczy taka sama pojemność?
Kupiłem inny dysk by wymienić elektronikę. Ten sam model, to samo firmware, ale płytki delikatnie różnią się kolorem i trochę budową(zaznaczone elementy inaczej wyglądają, reszta taka sama).
Bo podłączeniu do komputera dysk rusza, czuć że kręci,
źródło: comment_PSVzYL2TZ6pK5YdcGO09RNDsRwF7siQ0.jpg
PobierzPrzy lutowaniu za duże prawdopodobieństwo że zniszczę kolejny dysk:) Będę musiał przyczaić się na identyczny.
Małe różnice w zewnętrznym wyglądzie są, to trochę ułatwi sprawę i mam nadzieję że pomoże.