Gigantyczne byki belgijskie
Odmiana stworzona w XIX w. Ich rozmiary i umięśnienie wprawią niejednego w osłupienie.
kaszpirofsky z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 66
Odmiana stworzona w XIX w. Ich rozmiary i umięśnienie wprawią niejednego w osłupienie.
kaszpirofsky z
Komentarze (66)
najnowsze
A do zdjęć to chyba faceta z 160cm wzieli:) przynajmniej kontrast jest lepszy:)
Na 99% to są buhaje przeznaczone do hodowli wiec na mięso one od razu nie idą... no chyba że nie mogą=]
Dobierają się wzrostem, pozycją społeczną czy też zainteresowaniami lub podobnym wykształceniem (rzadziej).
Pijecie Red Bull'a (tauryną z tych jąderek byczych) zmieszanego z wódą i sycicie się tym jakby to był Wasz największy sukces życiowy! Obciążacie wątrobę i układ krążenia tym syfem!
Kilka kontrolowanych "krzyżówek" i mielibyśmy całe miasta Pudzianów, Einstainów, Mozartów...
Nie sądzę by murzyni byli zadowoleni z określenia losów ich poniżanych przodków hodowlą...
http://www.hgplus.pl/miesne/BBB_ulotka.pdf
I tu trochę o nadmiernym umięśnieniu u zwierząt:
http://www.wws.pl/pl/Hiprtroficznosc-miesni-zwierzat-hodowlanych-nalezy-traktowac-jako-mozliwosc-doskonalenia-wartosci-rzeznej
Tak, bo Pudzian jest czysty ; )
Z tego co się orientuję, to hodowcy nie dopuszczają do reprodukcji agresywnych osobników. Krzyżowane są tylko te łagodne. Chociaż podobno charakteru się nie dziedziczy.
Jak napisał ktoś wcześniej tak jest ze wszystkimi zwierzętami hodowlanymi. Zawsze dąży się do stworzenia najwydajniejszej krzyżówki, zarówno jeśli chodzi o mleko, jak i o mięso. Takie zwierzęta nie są w żaden sposób sztucznie karmione. Czasem nawet potrzebują mniej ulepszaczy niż zwykłe rasy aby osiągać lepsze wyniki.
Miałem okazje obserwować wzrost byka rasy mięsnej, juz jako cielaczek odznaczał się
Tak, czy inaczej, niewykluczone, że jedliście mięso tych krów. Pytacie się, jakiej rasy była krowa, z której kupujecie mięso?