[GzW] Coś dla mięsożerców - zimne nóżki bez żelatyny.
W moim kulinarnym wykopowym debiucie pokażę Wam jak przyrządzić stare, dobre, polskie "zimne nóżki". Idealna zakąska m.in. pod wódkę, jak i na inne okazje. Zapraszam do próbowania i smacznego :)
syjam007 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 18
Komentarze (18)
najlepsze
@blisher @tila @kluen @arko123 @Mala_Mi123 @nifros @biczplis @hier @Uspavanka
Dokładnie, czosnek nadaje całkiem inny smak całości.
Warto o tym zaznaczyć w przepisie, bo taka goloneczka z wywaru, z musztardą albo chrzanem, to przysmak.
Wykop za ładnie przygotowaną klasykę. Uwielbiam w ten sposób przygotowaną galaretkę.
Mam również inny wariant, dla osób które lubią golonkę, ale nie lubią galaretki.
Większość przepisu pozostaje bez zmian, do powstania gotowego wywaru. Golonkę zjadamy, a do
Tylko do opalania cebuli lepiej kupić sobie jakiś palnik kuchenny na kartusze lub gaz "zapalniczkowy". Gaz ziemny z kuchenki doprawiany jest dla zapachu THT, który generalnie jest szkodliwy dla zdrowia i czasem da się go wyczuć w potrawie.