pokaż komentarz

chociaż jeden powiedział wprost jak to u Kukiza wygląda od kuchni...

A....4 via Android

pokaż komentarz

Marian wygląda jakby ogłaszał wprowadzenie wp#%@!@%u na terenie całego kraju. :v
    A co do treści to brawo za kopnięcie Ciastka w dupę!

pokaż komentarz

Jak teraz sobie pomyślę to wielu antysystemowców może wtopić przez Kukiza. Jest końcówka sierpnia, a oni jeszcze nie wiedzą na czym stoją. No i jak tu startować jak nie wie się czy ma się robić kampanię i zbierać podpisy dla Ciastka czy RN? Tak to jest jak się Janusze pokroju Kukiza za politykę zabierają. Na ich miejscu darowałbym sobie Pawełka i zajął się kampanią we własnym zakresie...

pokaż komentarz

@Nicolai: Dlatego też potwierdza się teza że "operacja Kukiz to majstersztyk".

pokaż komentarz

@Nicolai: Od początku Kukiz pisał bzdury np. na fb. Zarzucano mu kolesiostwo z PO i jak na razie wszystko się potwierdza. Wybory miały być mega ważne i rewolucyjne ale niestety pogrążą antysystemowców. Piękna zagrywka!

pokaż komentarz

@pitus_bajtus: @Buckethead: Wszystko wskazuje na to, że możecie niestety mieć rację. Miał być antysystemowy front i przełom w polskiej polityce, a co dostaliśmy? Kilka miesięcy rozstawiania swoich popleczników i domniemanych sojuszników po kątach, no i nieudolne próby napisania programu, które zakończyły się stwierdzeniem, że program jest dla głupich...

a........6

@Nicolai: http://www.wykop.pl/link/2713221/#comment-30373519

Prawda jest taka,że Kukiz popełnił błąd już w chwili,gdy decydował się pójść do wyborów tworząc szyld partii politycznej tak jak to doradzano w mediach.O ile to jest błąd a nie cyniczne podejście celem załapania stołków. Wiadomo,jacy ludzie chętnie zapisują się do różnych partii i na czym im zależy.Przez chwilę sam miałem wątpliwości czy czasem nie będzie tego "antysystemowego frontu" - ale potwierdziło się właśnie to czego się spodziewałem:

Ludzie są cyniczni,egoistyczni i tak naprawdę bardzo trudno ich przekonać do wiary w ideały. Zwłaszcza,gdy należą do partii politycznych.

Próba zmiany Polski w oparciu o partie polityczne nie ma zatem najmniejszego sensu,ponieważ partiom chodzi o interes partyjny,czyli interes ich członków przede wszystkim

Tak naprawdę Polskę zmienić może tylko oddolny ruch obywateli,ujmowanie tego w struktury partii na takim etapie było właściwie gwoździem do trumny wszystkiego.Następnym razem będzie trudniej - o ile jakis następny raz będzie.Nie tak budowana była Solidarność wtedy, gdy była autentycznym ruchem obywateli Polskich, nie tak powstawały wielkie religie czy systemy polityczne. Idąc w partyjność Kukiz prawdopodobnie pogrzebał wszystko,reszta to kwestia czasu.

pokaż komentarz

@Nicolai: Bardzo możliwe, że Kukiz przypadkowo połączy antysystem. RN i Braun nie dadzą już rady zebrać podpisów wręcz na pewno, więc naturalne będzie szukanie sojuszu z Korwinem. Gdyby nie Kukiz to możliwe, że próbowaliby startować samodzielnie, a tak już na to szans nie mają.

pokaż komentarz

@Nicolai: teraz to już chyba podpisów sami nie uzbieramy, pozamiatane raczej

a........6

pokaż komentarz

@Herubin: Jeszcze raz - choć pewnie jesteś kolejnym Korwinistą: http://www.wykop.pl/link/2713221/#comment-30378629

Współpraca z Korwinem i ludźmi którzy walą gadką typu "naród to byt urojony" środowisk narodowych utożsamiających sie z patriotyzmem trąci Mrożkiem.Zresztą swego czasu korwiniści juz bawili się w "podkładanie świni" RN stroną www o nieistniejącej koalicji z Ruchem Narodowym na podobnej domenie co Ruch Narodowy.

Pomimo faktu,że Ruch Narodowy to tylko kolejna partia chętna dostać się do koryta - ich trochę szanuję,są tam też inteligentni i ideowi ludzie.Choć też zarażeni wirusem partyjniactwa.Ale jeśli zgodzą się na współpracę z Korwinistami, to czeka ich co najwyżej los LPR i Samoobrony za rządów PiS - za to bez gwarancji wygrania wyborów,i realizacji choć części programu.

Korwinizm i Libertarianizm jako taki jest antynarodowy i tyle.Owszem,rodzą się z tego rynkowe racjonalne środowiska po rozłamach (najczęściej będące kanapami),ale z libertarianami i korwinistami nie ma o czym rozmawiać.Z pewnością zaś nie o niepodległej i silnej Polsce.

pokaż komentarz

@an0n1m_256: Libertarianizm rzeczywiście jest antypaństwowy (nie antynarodowy!) ale korwinizm to jest raczej konserwatywny liberalizm. Część libertarian odrzuca Korwina z myślą, że państwo za jego rządów byłoby o wiele bardziej sprawne, więc trudniejsze do obalenia. Konserwatywny liberalizm jest jednak za silnym, tylko małym państwem przez co nie ma w nim żadnej sprzeczności z rozsądniejszą częścią idei narodowej.

pokaż komentarz

@an0n1m_256: nie osłabiaj mnie, wiesz ile trzeba z własnej kasy dokładać do RN, a realne widoki na uczestnictwo we władzy to jakieś 10-15 lat, jak ktoś chce się dorobić działając w RN, to pomylił adresy, z całą pewnością więcej na tym straci, karierowiczów tu nie ma, a jak są to szybko się zniechęcają, ale jeśli keidyś coś z tego będzie, to tylko ideowi będą coś znaczyć, którzy trwali od początku... nie jesteśmy naiwni, każda osoba jest lustrowana do czasów Mieszka I. Kolejna sprawa - partia.... to zobacz co się dzieje u Kukiza, co partii nie ma, anie struktur, niestety nie da się inaczej działać niż przez partię, trzeba się z tym pogodzić, bo takie jest życie.

L...s

pokaż komentarz

@Nicolai: To było do przewidzenia. Kukiz został podstawiony zapewne przez obecną elitę rządzącą. Dodatkowe zabezpieczenie, by się uchować przy władzy - PO'wcy i Palikociarze uciekający do niego w ostatniej chwili to potwierdzają.

pokaż komentarz

Czyli sprawdziło się to co mówił Wipler że Kukizowi zależy tylko na odrywaniu pojedynczych co wartościowszych osób do swojego Ruchu a nie reprezentowaniu ich środowisk. Chciał wyrwać antysystemowe lokomotywy a resztę dopchać swoimi znajomkami, platformą i lewakami.
    Nieładnie Kukiz a p. Marianowi należy się szacunek za lojalność wobec swoich ludzi.

pokaż komentarz

@pitstone: niii, o tym Marian mówi, że Kukiz pozwolił, żeby ludzie na dole sami wybierali, a tam się przez to zrobił totalny p%$@@?!nik i przez to cwaniaczki się zgłaszają, ktoś to musi ogarnąć albo będzie lipa

@Vejito:
      Mówili to Kukizowi od początku że bez struktur będzie ciężko. Twierdził stanowczo że podoła, ale jak nie może tego ogarnąć to niech spiernicza i nie miesza w środowisku antysystemowców bo tylko marnuje wszystkich czas który mogliby przeznaczyć na kampanię.
      A tak w ogóle to wyszło na jaw kombinatorstwo i taktyka aby wyrwać co lepszych ludzi, dopchać swoimi nołnejmami, cwaniakami, randomami i mówić jaki to jego ruch jest wielce antysystemowy.

pokaż komentarz

@pitstone: chyba sobie nie zdawał sprawy jakie to trudne, z tym wyłuskiwaniem ludzi o też nie tak, bo na tych komisjach weryfikacyjnych to i Braun mógłby odpaść nawet, to jest poza kontrolą :)

@Vejitok:
      Był taki moment że wszyscy się starali startować u Kukiza: KORWiN, RN, KNP i Braun nie wykluczał. Wtedy był śmiech że gdzie te partyjki u wielkiego 23% Kukiza chcą mieć jakiś wpływ i głos. A oni mówili że dają sprawdzone struktury i że to będzie kluczowa sprawa w nadchodzących wyborach. Kukiz w pewnym momencie miał złoty róg. Miał szansę ich zjednoczyć ale zaczął gwiazdorzyć i kombinować, teraz niech ginie.

a........n

Z kartki nie czyta. Duży +