Mały, uroczy lis latający, czyli rudawka (。◕‿‿◕。)

Nietoperze zaliczane do tego rodzaju są największymi nietoperzami na świecie. Rozpiętość ich skrzydeł sięga do 1,7 m (P. giganteus}. Żywią się kwiatami, nektarem i owocami. Odpoczywają w dużych stadach uwieszone na gałęziach, z głową skierowaną w dół (szok!) :D