Jak ostrzyć noże - poradnik mojego autorstwa
Doskonale wiem, że Ameryki nie odkrywam, dzielę się jedynie swoimi doświadczeniami zdobytymi w czasie ostrzenia noży w przeciągu ostatnich 4 lat. Wciąz uważam, że niewiele potrafię i ciągle się uczę, dlatego liczę się z konstruktywna krytyką.
A.....l z- #
- #
- #
- 172
Komentarze (172)
najlepsze
@vacoo: Moj dziadek (jak pewnie 90% uzytkownikow brzytew w historii) w zyciu nie widzial kamienia 10 000 a brzytwe ostrzyl na skorzanym pasie i zyl. Nawet ogolony chodzil ;)
Kto to wykopuje? Wystarczyło napisać, "sekret ostrzenia noży, ostrzałka z supermarketu za 20zł lub kamień jak ci się nudzi" xD
Post jest fajny, bo dość dobrze zbiera podstawy. W sam raz dla każdego, kto chce zacząć coś wiedzieć, a nie tylko "kupię jakąś ostrzałkę i naostrzę".
Przy okazji: czy zna ktoś może serwis ostrzenia japońskich noży - Wawa lub Kraków? Będę wdzięczny za info.
Napisać, że zwykle nóż kuchenny jest wykonany z metalu, to tak jakby stwierdzić, że chleb zwykle robi się z roślin. Niby to prawda, ale stwierdzenie trochę bez sensu. Jeśli z metalu, to niemal na pewno ze stali.