Odmrożone i dopieczone, czy świeże? Jak to w końcu jest w tym Lidlu?
Tak brzmi treść z filmu reklamowego: "...Dziś pod koniec pieczenia, mrozimy kajzerki aby zachować ich świeżość i żebyś o każdej porze mógł kupić w Lidlu świeże kajzerki." Moim zdaniem nie są świeże, jak informuje nas reklama, a po prostu odmrożone i dopieczone.
3Ramirez z- #
- #
- 14
Komentarze (14)
najlepsze
Większość ludzi łączy dodawanie ulepszaczy i innej chemii z pieczeniem z mrożonego ciasta. A to są dwie zupełnie osobne sprawy i nie należy ich łączyć. Jeżeli ciasto na pieczywo ma dobry skład to jak najbardziej kupno pieczywa upieczonego z rozmrożonego ciasta jest OK.
Więc jeżeli klienci mieliby się czego
Czy pieczywo jest w takim razie nieświeże?
Zrobiłeś kiedyś zbyt dużo ciasta na pizzę i je zamroziłeś? Po upieczeniu takiego ciasta z zamrażalnika ktoś powiedział, że jest nieświeże?
@3Ramirez: Chodzi o to, że w tradycyjnej technologii ktoś musi przygotować ciasto drożdżowe W NOCY by pieczywo było świeżo upieczone i pachnące na rano. Inne technologie idą na skróty, procesy przerywane i jakość pieczywa jest wiadomo jaka.
Komentarz usunięty przez moderatora