Jak powstaje roślinne mięso? Wygląda, smakuje, pachnie a nawet...krwawi
Roślinne mięso ma być alternatywą dla tych, którym zbyt ciężko rozstać się z mięsem. Burger, który powstał bez krzywdy zwierząt i zanieczyszczania środowiska? Jak udowadnia firma "Impossible Foods", to możliwe! Niezwykłe nagranie z firmowego laboratorium pokazuje, jak powstaje...
RadioZET z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 95
Komentarze (95)
najlepsze
Wystarczy Ojciec Pijo
@notintine:
Tak jak ty i małpa.
Mimo to nie chcesz chyba być z nią porównywany?
Tia, mięsożernych to nie rusza, to dla jakiś sierot po schabowym ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Wpisalem.ze.sluchu po angielsku -"mioglobiny"
Impossible Foods pokazała, że za smak mięsa odpowiada przede wszystkim hemoglobina, reszta to odpowiednia struktura. Ich burgera większość ludzi nie rozpozna od prawdziwego mięsa, przynajmniej mnie się to nie udało podczas ślepej próby.
Hemoglobina służy do transportu tlenu w krwi. Roślinna hemoglobina powstaje w brodawkach korzeniowych roślin motylkowych, np. soi. Rośliny wytwarzają ją aby karmić bakterie (Rhizobium) węglowodanami i odrobiną tlenu aby bakterie mogły żyć, bakterie te przekształcają
@CZEMUGNIE: jasne .... to może raz w dupe to nie pedał ? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Komentarz usunięty przez moderatora