@polska_partia_programistow: typowy hindus, #!$%@? do pierwszego wypadku, potem zastepujesz go nieskończona ilościa hindusów aż w końcu któryś też nauczy sie tak szybko kroić bez wypadku xD
i tak za grubo pokroił. Trzeba kroic też wzdłuż o czym on mówi że nie trzeba, zależy od dania. Do tatara, czy do pomidora z cebula jako przystawki do grilla trzeba kroic cebulę bardzo drobno, wtedy cebula ma być dodatkiem a nie dominowac nad daniem. Takie kawały jak u niego to się nadaja do smażenia czy gotowania, pewnie nie wie nawet, że w Polsce cebule sie je na surowo. Dodatkowo sa różne
@Obserwator_z_ramienia_ONZ: powiedz lepiej jak rozróżnić cebule. czy to ta o super mocy czy to ta co można warstwami kłaść... o ile krojenie to pikuś to z rozróżnieniem czy cebula ma power czy raczej chrupać tylko będzie :) to się dowiaduje zawsze w momencie obierania a nie przed.
kurła jak oni takie cebulę hodują, uprawiam w ogórdku kilkanaście lat, różne odmiany, sypię nawozem, przekopuję obornikiem, gleba w wysokiej kulturze uprawy i największa z wyrośniętych co miałem to może z 1/4 wielkości tej na filmie miała
Czyli po prostu pokroił w "piórka" a z tym wydrążaniem na początku to niepotrzebna strata czasu bo najlepiej uciąć na płasko jedną końcówkę a tą z której wyrasta szczypiorek zostawić na koniec bo dobrze trzyma całość przy krojeniu w piórka, i w kostkę kroimy aż zostanie sama ta końcówka którą można wyrzucić.
Komentarze (236)
najlepsze
o ile krojenie to pikuś to z rozróżnieniem czy cebula ma power czy raczej chrupać tylko będzie :) to się dowiaduje zawsze w momencie obierania a nie przed.
Komentarz usunięty przez moderatora
https://pl.wikipedia.org/wiki/Szczypiorek
Trzeba mieć zajebiście ostry nóż